Kaupallinen yhteistyö: Vaasan

 

Oletko pohtinut, kuinka monet ruokalajit ovat arkipäiväistyneet ja tulleet sujuvasti osaksi suomalaista ruokakulttuuria? Esimerkiksi pizzat, hampurilaiset tai tortillat löytyvät 2000-luvulla jokaisesta lempiruokatutkimuksesta. Edellä mainitut ruokalajit ovat löytäneet tiensä jopa kouluruokakyselyihin. 

Kaikista ruokalajeista voidaan valmistaa myös hyvinvointia tukevia annoksia. Hodarit löytyvät usein lastenkutsujen tarjottavista, mutta pienellä päivityksellä niistä saadaan helppoa, nopeaa ja ravitsevaa arkiruokaa. 

Jokaisesta ruokalajista löytyy parempia vaihtoehtoja

Suurin osa vanhemmista haluaa lastensa syövän terveellisemmin. Perinteisesti terveellisinä pidetyistä ruokalajeista puuttuu usein hauskuus ja leikkisyys. On myös tärkeää ottaa lapsi mukaan kokkailuun, jolloin ruokailuhetkistä muodostuu mukavaa yhdessä tekemistä. 

Vaasan rukiinen DARK DOG on terveellisempi vaihtoehto hodariherkutteluun. Suomessa valmistettu DARK DOG on ensimmäinen hodarisämpylä, joka sisältää täysjyväruista (26%). Sämpylä sisältää myös poikkeuksellisen paljon ravintokuitua (6,1%)! Pelkkä terveellinen sämpylä ei riitä, pitää myös miettiä mitä sämpylän sisään laitetaan!

Kuluttajatutkimusten mukaan yli puolet kuluttajista pitää hodareita helposti valmistuvana ruokana ja melkein puolet haluaisi syödä niitä useammin, jos saatavilla olisi terveellisempiä vaihtoehtoja.

Monipuolisuus on avain kasvisten kulutuksen kasvattamiseen

Tässä artikkelisarjassa julkaistaan jokaiselle viikonpäivälle oma herkullinen hodariresepti Satokausi-kasviksia unohtamatta. Inspiraatiota on haettu eri mantereiden ruokakulttuureista, joten kahta samanlaista annosta ei tarvitse viikon aikana syödä. Monipuolinen ruokavalio on avain kasvisten kulutuksen kasvattamiseen.

Reseptit sisältävät työvaiheita, jotka aikuinen voi esivalmistella. Tämän jälkeen annoksen kokoaminen onnistuu sujuvasti kouluikäiseltä lapselta. Nämä herkulliset reseptit helpottavat arkiruokailun sujumista ja tukevat arjen pieniä parempia valintoja.

Tämän reseptin Satokausi-kasvis on mango, joka sopii erinomaisesti meksikolaiseen ruokaan. Tuoreen mangon voi kiireessä korvata mangososeella tai pakastetuilla mangolohkoilla. 

 

Maanantai: Mango (insp. Meksiko ja taco)

TACO DOG

 

Tarvitset:

 • 1 Vaasan DARK DOG rukiinen hot dog sämpylä (50g)
 • 2 rkl säilöttyjä kidneypapuja (40g)
 • kourallinen juustoraastetta (20g)
 • 3 viipaletta broilerin leikkelettä (30g)
 • neljäsosa mangoa (55 grammaa)
 • suolaa, mustapippuria, chiliä

Koristeluun:

 • Kourallinen nacho maissilastuja (15g)

Tee näin:

Vanhempi: Halkaiseminen, kuutioiminen, silppuaminen, paistaminen

Lapsi: Saksiminen, murustaminen, levittäminen

 1. Halkaise mango ja kuutioi siitä neljäsosa kulhoon, voit käyttää myös valmista mangososetta tai pakastettuja mangokuutioita.
 2. Mausta mangot halutessasi mustapippurilla, chilijauheella ja suolalla.
 3. Saksi leikkeleet suikaleiksi.
 4. Avaa Vaasan DARK DOG rukiinen hot dog sämpylä. Asettele pavut ja leikkeleet pohjalle ja lisää juustoraaste päälle.
 5. Lämmitä täytettyä sämpylää mikroaaltouunissa 40-50 sekuntia, kunnes juusto on sulanut. Levitä mangosalsa ja murustele maissilastut sämpylän päälle.

 

Seuraa Vaasania Facebookissa ja Instagramissa @vaasan_leipomot, niin saat ensimmäisten joukossa tiedot tuoteuutuuksista, resepteistä sekä paljon muita käytännön vinkkejä ruokailuun.

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme jatkossa reseptejä ja tietoa Satokauden kasviksista.