Kaupallinen yhteistyö: Heikkilän Juustola

Syksy on lohturuokien kulta-aikaa. Vielä on saatavilla ihania tuoreita kotimaisia raaka-aineita, mutta kokkailut alkavat luontaisesti mennä tuhdimpaan suuntaan. Ilmojen viilentyessä sitä kaipaa rehdimpää ruokaa, johon erilaiset juustot ja maitotuotteet tuovat kotoista tunnetta. Kehittelimme Heikkilän Juustolan perinteisistä tuotteista kolme syksyistä reseptiä, joista löydät avun niin arkeen, juhlaan kuin aamiaisellekin.

Juustola heilahti isolle kirkolle

Heikkilän Juustolan renkailla liikkuva 24h itsepalvelumyymälä muuttaa Helsinkiin! Tällä hetkellä Maitolaituri löytyy Hietalahden torilta Helsingistä osoitteesta Hietalahden tori 00180 Helsinki. Tilaa tuotteet netistä ja nouda Maitolaiturista, helppoa ja kätevää!

Kaikki muut jälleenmyyjät voit tarkastaa kätevästi Heikkilän Juustolan verkkosivuilta!

Heikkilän Juustola tuottaa maitoisia makuelämyksiä

Heikkilän Juustola sijaitsee Pälkäneellä Laitikkalan kylässä. Perinteikkään hämäläisen maatilan juustolassa valmistetaan laadukkaita tuotteita oman tilan luomumaidosta. Jo yli kolmensadan vuoden ajan samalla suvulla ollut maatila on aikojen saatossa toiminut niin kestikievarina kuin kalankasvattamonakin. Tänä päivänä Heikkilän Tila panostaa luomumaidon jatkojalostamiseen, kestävästi tuotetuista raaka-aineista valmistetaan laadukkaita tuotteita Heikkilän perinteisillä resepteillä.

Heikkilän Juustolan tuotteita voi näppärästi ostaa verkkokaupan kautta ja noutaa joko tilamyymälästä tai Maitolaiturilta, joka on renkailla liikkuva 24h itsepalvelumyymälä.

Perinteinen makaronilaatikko sadonkorjuutunnelmissa

Kaikki rakastavat makaronilaatikkoa! Perinteisesti makaronilaatikkoon tulee makaronia, jauhelihaa ja munamaitoa. Me veimme makaronilaatikon sadonkorjuun tunnelmiin ja lisäsimme joukkoon runsaasti sesongin vihanneksia. Lopputulos on hurjan herkullinen ja terveellinen makaronilaatikko, josta ei makua puutu. Meidän valinnat kasviksiksi olivat porkkana, patty pan -kurpitsa, romanesco ja paprika, mutta voit hyvin korvata niitä muilla saatavilla olevilla vihanneksilla. Nyt syyskuussa sesongissa ovat myös mm. pinaatti, kukkakaali, sienet, fenkoli ja broccoliini.

Makaronilaatikkoon mehevyyttä ja makua tuo Heikkilän Juustolan maukas Luomuvalkosipulilevite. Munamaito valmistuu Heikkilän Juustolan aidon maidon makuisesta Luomutäysmaidosta, joka on pastöroitua ja homogenoimatonta. Makaronilaatikko viimeistellään paksulla kerroksella voimakkaan maukasta juustoraastetta, Heikkilän Juustolan NuoriHerra on tähän oiva valinta. Kaksi kuukautta kypsytetty kittipintainen juusto on voimakkaasta maustaan huolimatta lempeä ja se sopii oivallisesti myös juustotarjottimelle.

Sadonkorjuun makaronilaatikko

Kuudelle

 

Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja raasta porkkanat. Ruskista jauheliha voissa pannulla. Lisää sipuli ja anna sen kypsyä noin viiden minuutin ajan. Lisää porkkanaraaste ja anna kypsyä hetki. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla.

Keitä makaroni suolalla maustetussa vedessä lähes kypsäksi. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä. Siirrä isoon kulhoon ja sekoita joukkoon jauhelihaseos. Pilko kurpitsa, romanesco ja paprika pieniksi kuutioiksi ja sekoita makaronien ja jauhelihan joukkoon. Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla. Levitä seos voideltuun uunivuokaan. 

Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Sekoita joukkoon luomutäysmaito. Kaada munamaito tasaisesti vuokaan. Raasta NuoriHerra-juusto ja levitä makaronilaatikon päälle. Paista 200 asteessa tunnin ajan. 

Keikauspiirakka sienistä on helppo, mutta juhlava tarjottava

Tarte tatin on hyvin klassinen ranskalainen piiras, joka perinteisesti tehdään omenoista. Se toimii mainiosti myös suolaisena ja tässä meidän piiraassamme maistuvatkin syksyn sienet ja kotimainen purjo yhdessä herkullisen Heikkilän Juustolan Rudolf-juuston kera. Tarte tatinin juju on siinä, että se valmistetaan “väärinpäin”, laittamalla täytteen vuuan pohjalle ja taikina niiden päälle. Kun piirakka tulee uunista, se keikautetaan tarjoiluvadille oikeinpäin.

Sienillä ja purjolla täytett tarte tatin herättää varmasti vieraissa hurmaantuneita huokauksia, mutta se on oikeasti todella helppo valmistaa – varsinkin, jos käyttää kaupan valmista voitaikinaa. Muista vain kipata piiras heti uunista tultua tarjoiluvadille, jotta juusto ei ehdi jäähtyessään kiinnittyä pannun pohjaan. 

Heikkilän Juustolan Rudolf on puolikova kittikypsytetty luomujuusto, joka toimii hyvin ruuanlaitossa ja maistuu myös sellaisenaan sekä juustotarjottimella hillojen ja hedelmien kanssa tarjottuna. Sienet ja purjot paistetaan Heikkilän Juustolan luomuvoissa, joka on voikirnussa valmistettua kullankeltaista hapatettua voita.

Tarte tatin sienistä ja purjosta

Kuudelle

 

Ota voitaikina hyvissä ajoin sulamaan.

Putsaa sienet ja pilko niitä tarvittaessa pienemmiksi. Huuhtele purjo ja leikkaa se renkaiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

Laita sienet uunin kestävälle pannulle ja paista niistä enimmät nesteet pois. Lisää sitten pannulle voi ja purjot sekä valkosipulit, paista miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Mausta seos suolalla, mustapippurilla ja timjamilla.

Raasta Rudolf ja levitä raaste sieni-purjoseoksen päälle. Kauli voitaikinaa ohuemmaksi ja levitä se pannun päälle. Leikkaa tarvittaessa reunoja pois ja painele taikina pannun reunoille. Tee taikinaan haarukalla reikiä.

Paista piirakkaa 200 asteessa 35 minuuttia. Kumoa tarte tatin tarjoiluvadille ja tarjoile lämpimänä.

VINKKI! Jos sinulla ei ole uunin kestävää paistinpannua, kokoa piirakka piirakkavuokaan.

Yllätä aamiaisella jukurttivohveleilla

Vohvelit sopivat ihanasti niin aamiaiselle, brunssille kuin jälkiruuaksikin. Mehevissä jukurttivohveleissa on extratujaus kuituja ruisleseiden muodossa. Vohveleiden kanssa voi syksyllä tarjota kotimaisia omenoita, jotka saavat uuden muodon pannulla sokerin ja kanelin kanssa paistettuna. Kata pöytään lisäksi sesongin marjoja, kuten vaikkapa lakkoja sekä hunajalla maustettua Heikkilän Juustolan hapatettua luomukermaa, joka tuo aamupalapöytään ripauksen luksusta.

Heikkilän Juustolan Luomujukurtti valmistetaan Juustolan omasta luomutäysmaidosta ja se on lisäaineetonta, sokeritonta ja rakenteeltaan sametinpehmeää. Nauti jukurtista myös sellaisenaan vaikkapa kotitekoisen granolan, hunajan ja marjojen kera. 

Jukurttivohvelit

Kuudelle

Karamellisoidut omenat:

Lisäksi:

Sekoita vohvelitaikinan kuivat aineet keskenään. Sekoita joukkoon luomujukurtti, voisula ja munat. Anna taikinan turvota hetken aikaa ja paista sitten vohveliraudalla tai silikonimuoteilla vohveleita. Silikonimuoteilla paistaessa kuumenna uuni 225 asteeseen ja paista noin 15 minuuttia.

Karamellisoituja omenoita varten lohko omenat, poista siemenkota. Sulata voi pannulla ja paista omenoita pari minuuttia. Mausta sokerilla ja kanelilla ja paista vielä hetki. Tarjoile lämpiminä tai jäähtyneinä.

Tarjoile vohvelien kanssa karamellisoituja omenoita, hunajalla maustettua hapatettua luomukermaa sekä sesongin tuoreita marjoja tai kotimaisia pakastemarjoja. Koristele annokset halutessasi syötävillä kukilla, kuten kehäkukan terälehdillä.

Ota seurantaan Heikkilän Juustolan nettisivut ja somekanavat @heikkilanjuustola, jotta tiedät mitä maatilan suloisille kissoille kuuluu ja missä Maitolaituri kulloinkin palvelee!

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme jatkossa reseptejä ja tietoa Satokauden kasviksista.