Kaupallinen yhteistyö: Kikkoman

Tykkäätkö valkosipulista? Kokeile tätä! Annos täynnä makua syntyy tuoreista raaka-aineista ja kruunataan täydellisesti aasialaiseen keittiöön sopivilla maustekastikkeilla. Kaunis keittokulho kasataan asettelemalla raaka-aineet yksi kerrallaan ja kokonaisuus viimeistellään tuoreilla yrteillä.

Neljälle

Kuori ja leikkaa sipuli suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Raasta inkivääri. Keitä ramen-nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja jätä siivilään valumaan. Keitä kananmunat makusi mukaan, kuusi minuuttia on sopiva aika valuvalle keltuaiselle. Jäähdytä munat ja jätä sivuun odottamaan. Leikkaa retiisit ohuiksi siivuiksi, hienonna kevätsipulit.

Kuullota sipuleita muutama minuutti öljyssä kattilassa. Lisää valkosipuli ja inkivääri ja kuullota vielä hetki.

Lisää kanaliemi kattilaan ja mausta se teriyaki-kastikkeella ja soijalla. Kuumenna kiehuvaksi. Riivi kypsä kana suikaleiksi ja lisää keiton joukkoon. Paloittele kesäkurpitsa ja lisää keittoon. Anna keiton kiehua muutama minuutti, jotta kesäkurpitsa kypsyy sopivasti. Paloittele pak choy ja lisää keittoon. 

Jaa nuudelit kulhoihin ja kauho keitto nuudeleiden päälle. Jaa kulhoihin kananmunat puolikkaat, retiisisiivut ja kevätsipulit. Viimeistele annokset tuoreella korianterilla ja siivutetulla chilillä.


Lue lisää maustekastikkeista ja katso mainiot reseptivinkit osoitteesta kikkoman.fi. Muista myös seurata Kikkomania Facebookissa.

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme jatkossa reseptejä ja tietoa Satokauden kasviksista.