Kaupallinen yhteistyö: Kikkoman

Perunasalaatti on klassikko grilliruokien kaverina. Me nostimme sen uudelle tasolle paahtamalla potut, näin niiden mausta saadaan vielä enemmän irti. Maistuva pihvi valmistuu varsin simppelisti kun marinointiin valitaan oikea kastike. Hunajalla maustettu Teriyaki BBQ -kastike toimii sellaisenaan marinadina ja lopputulos on herkullinen. Ei muuta kuin grilli kuumaksi!

Neljälle

Paahdettu perunasalaatti:

  • 1 kg perunoita
  • 1 rkl Kikkoman soijakastiketta
  • 2 rkl öljyä
  • 4 kananmunaa
  • 4 siivua pekonia
  • 1 punasipuli
  • 2 ½ dl majoneesia
  • 1 rkl dijon-sinappia
  • suolaa ja mustapippuria
  • tuoretta tilliä

Tarjoiluun

  • salaattia
  • höyrytettyä broccoliinia

Valmista ensin perunasalaatti. Pese ja paloittele perunat. Levitä ne leivinpaperin päälle uunipellille ja sekoita joukkoon soijakastike ja öljy. Paahda 220 asteessa noin 30 minuuttia, käännä puolivälissä. Anna jäähtyä. 

Keitä kananmunat kypsiksi. Kuori ja paloittele. Paista pekonit rapeiksi, anna jäähtyä ja hienonna. Kuori ja hienonna punasipuli. Kippaa perunat kulhoon ja lisää joukkoon munat, pekonit ja sipulit. Sekoita joukkoon majoneesi ja dijon-sinappi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Viimeistele reilulla määrällä hienonnettua tuoretta tilliä.

Ota pihvit huoneenlämpöön tunti ennen grillausta. Laita pihvit grilliin ja sudi pintaan runsaasti Hunajalla maustettua Teriyaki BBQ-kastiketta. Grillaa pihvit haluamaasi kypsyyteen ja sudi kastikkeella aina käännettäessä. Laita valmiit pihvit lautaselle ja kaada perään mahdollinen loppu kastike. Kääräise folion sisään ja anna vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoile paahdetun perunasalaatin, vihreän salaatin ja broccoliinin kera.

Vinkki! Voit hyvin kypsentää pihvit myös pannulla. Valmista samalla tavalla kuumalla parilapannulla tai tavallisella paistinpannulla. Jos sinulla on lihalämpömittari, käytä sitä. Medium-pihvin sisälämpötila on noin 56-57 astetta.


Lue lisää maustekastikkeista ja katso mainiot reseptivinkit osoitteesta kikkoman.fi. Muista myös seurata Kikkomania Facebookissa.

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme jatkossa reseptejä ja tietoa Satokauden kasviksista.