Tomaatti-mozzarellasalaatti – Kaupallinen yhteistyö Food Market Herkku

Kesäkuun Satokausi-kasvista, terttutomaatti pääsee loistamaan kesäklassikkosalaatissa!  Terttutomaatit ovat kuin luotuja caprese-salaattiin, sillä niissä jos missä makua ja tuoksua riittää. Terttutomaatit ja capresen muut ainekset saat poimittua mukaan Food Market Herkusta. Muista myös kesäkuun muut Satokausi-kasvikset: varhaiskaali ja nippusipuli, joista taiot lisää kesäisiä herkkuja.

Terttutomaatti

Tomaatti-mozzarellasalaatti kuuluu kesään

Tomaatti-mozzarellasalaatti eli caprese on varmasti monille tuttu ja onhan se varsinainen kesäklassikko. Capresessa tiiviistyy italialaisen ruoan ydin: parhaat sesongissa olevat raaka-aineet, jotka saavat loistaa sellaisinaan. Ei mitään kikkailuja ja tuntien keittiössä uurastusta, vaan helppoa, yksinkertaista ja hyvää!

Perinteisesti tämä tomaatti-mozzarellasalaatti valmistetaan niin, että tomaatti ja mozzarella viipaloidaan ja asetellaan lautaselle vuorotellen limittäin. Tällä kertaa versioimme salaatin niin, että sekä tomaatit että mozzarella revittiin paloiksi. Toimii!

Caprese eli tomaatti-mozzarellasalaatti

Tomaatin parina salaatissa toimii puhvelinmaitomozzarella, joka on rakenteeltaan pehmeää ja jopa kermaista. Voit toki käyttää myös lehmän maidosta valmistettua mozzarellaa, mutta unohda kova raastettavaksi tarkoitettu mozzarella tässä kohtaa. Se on parasta pizzoissa ja lasagneissa.

Kolmas hyvin tärkeä raaka-aine tälle caprilaiselle salaatille on tietysti tuore basilika. Tomaatin ja basilikan yhdistelmä on kerta kaikkiaan täydellinen makukombo eikä yhtä voi ajatella ilman toista. Ei ainakaan Italiassa!

Tästä annoksesta syntyy alkupala neljälle tai ihana kesäinen lounas kahdelle. Määrät ovat helposti tuplattavissa, jos haluat tarjoata salaatin isommalle joukolle.

Tomaatti-mozzarellasalaatti on helppo valmistaa

Näin onnistut

 • Käytä kypsiä huoneenlämpöisiä tomaatteja. Ei haittaa, jos ne ovat hieman pehmenneitä.
 • Nosta mozzarella huoneenlämpöön hyvissä ajoin ja valuta se huolellisesti nesteestä.
 • Käytä hyvälaatuista ekstra-neitsytoliiviöljyä.
 • Älä kitsaile basilikan kanssa. Myös ripaus suolaa ja pippuria kuuluvat salaattiin.

Tomaatti-mozzarellasalaatti

alkusalaatti 4:lle

 • 500 g terttutomaattia
 • 250 g puhvelinmaitomozzarellaa tai lehmänmaitomozzarellaa
 • 1/2 -1 ruukkua basilikaa
 • 1/2 dl hyvää ekstra-neitsytoliiviöljyä
 • ripaus sormisuolaa
 • mustapippuria myllystä
 1. Irrota tomaatit tertusta ja huuhtele tomaatit. Koverra terävällä pienellä veitsellä tai kuorimaveitsen kärjellä tomaateista kanta. Revi tomaatit kulhoon suupaloiksi.
 2. Revi kulhoon myös mozzarella ja basilikan lehtiä makusi mukaan. Voit halutessasi myös suikaloida basilikan lehdet.
 3. Valuta joukkoon öljy ja lisää mausteet. Nostele salaattiainekset sekaisin salaattiottimilla tai puhtain käsin.
 4. Tarjoa lisäksi rapeakuorista leipää ja muista ottaa lautaselle myös kulhon pohjalle tomaatinmehusta ja öljystä muodostunutta kastiketta.

Tomaatti-mozzarellasalaatin kanssa tarjotaan rapeakuorista leipää.

Löydät kaikki nämä Satokausi-kasvikset ja paljon muita sesongin vihanneksia, hedelmiä ja marjoja uudistuneen Food Market Herkun valikoimasta. Nappaa ostoskoriin samalla myös herkkuja myymälän muilta osastoilta ja rakenna upea aamiainen, lounas tai päivällinen niin arkeen kuin juhlaan.

Seuraa Food Market Herkkua Facebookissa ja Instagramissa, niin kuulet ensimmäisenä uutiset Suomen herkuimmasta ruokakaupasta. Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa, jaamme jatkossa reseptejä ja kilpailuja Food Market Herkun Satokausi-kasvisten tiimoilta.