Tortillalasagne / Kaupallinen yhteistyö: Santa Maria

 

Tortillalasagne ottaa kopin arjen haasteista ja rientää apuun, kun nälkä on suurin. Isoon vuokaan valmistetusta ja uunissa kätevästi kypsyvästä tortillalasagnesta riittää syötävää seuraavaksikin päiväksi. Lasagne kootaan tortillaletuista ja täytetään bataattisiivuilla, tacomaustetulla kastikkeella sekä pannulla pyöräytetyillä broilerin fileesuikaleilla. Arkeen tuunattu klassikko kiilaa meksikolaisten makujen siivittämänä suoraan lemppariruokien kärkikaartiin!

Säännöllinen ateriarytmi, sujuvampi arki

Arki rullaa sujuvasti ja ajatuskin juoksee nopeammin, kun verensokeri pysyy tasaisena ja vatsa saa täytettä 3–4 tunnin välein. Päivä käynnistyy parhaiten, kun nauttii aamiaisella kunnon satsin kuituja, kuten kasviksia, marjoja, hedelmiä, puuroa tai täysjyväleipää sekä kylläisyyden tunnetta ylläpitävää proteiinia vaikkapa jugurtin, rahkan tai kananmunan muodossa. Kun energiavarastot täytetään heti aamusta, nälkä ei ehdi kasvaa liian suureksi lounaaseen mennessä.

Lounaalla tankataan virtaa iltapäivän tunteja ja harrastuksia varten ja päivällisellä kokoonnutaan vaihtamaan kuulumisia yhteisen pöydän äärelle. Aterioiden välissä haukatut välipalat pitävät mielen virkeänä, mutta herkkujen napostelu pitkin päivää ja iltaa myöten on haitaksi hampaille ja jaksamiselle. Nukkumaan ei kuitenkaan ole hyvä mennä nälkäisenä, joten kevyt välipala puoltaa paikkaansa illemmallakin.

 

Helpot reseptit auttavat ateriarytmin löytämisessä

Kun kokkaaminen on helppoa, arki pysyy hallinnassa ja ateriarytmistäkin on iisimpää pitää kiinni. Tortillalasagne on todellinen arjen taklaaja, sillä se valmistuu uunissa kuin itsestään, ja sisältää maukkaita kasviksia ja täyttävää proteiinia juuri oikeassa suhteessa. Vehnästä leivotut Tortilla Original pehmeät tortillaleivät sopivat monenmoisiin Tex Mex -ruokiin, mutta muitakin käyttötapoja kannattaa rohkeasti kokeilla. Tällä kertaa meksikolaiset maut marssivat illalliselle italialaiseen keittiöön.

Tortillalasagnessa pastalevyt korvataan pehmeillä tortillalettusilla, kostukkeeksi kerrostetaan Muskottipähkinällä maustettua juustokastiketta sekä tomaateista ja tuoreesta chilistä valmistettua Taco Sauce -kastiketta. Meksikolainen makumaailma viimeistellään kuivatulla Korianterinlehdellä sekä Pizza Spices Herbs & Chili -mausteseoksella, jossa maistuvat oregano, persilja, rosmariini ja guajillo-chili.

 

Mehevä bataatti on pullollaan beetakaroteenia

Mielettömän mehevyytensä tortillalasagne saa ohuista bataattisiivuista. Bataatti muistuttaa muodoltaan perunaa, mutta on huomattavasti kookkaampi. Monipuolinen bataatti voi olla väriltään oranssi, punainen, violetti, ruskea tai jopa valkoinen. Juureksen väri muodostuu karotenoideista, kuten beetakaroteenista, joka jalostuu elimistössämme A-vitamiiniksi. Elintärkeä A-vitamiini tukee immuunijärjestelmää, on hyväksi silmien terveydelle ja huoltaa myös ihoa ja limakalvoja. Perunaan verrattuna bataatti sisältää yli tuplasti enemmän vatsan hyvinvoinnille tärkeää kuitua. Bataatilla voikin mainiosti korvata kotoisen potaatin, sillä kuorittu ja paloiteltu juures kypsennetään perunan tavoin.

Tortillalasagne

Kuudelle

 

Juustokastike:

 

Leikkaa tortillat puoliksi. Kuori bataatit ja siivuta ne mahdollisimman ohuiksi siivuiksi mandoliinilla tai veitsellä. Valmista juustokastike erillisen alla olevan ohjeen mukaan.

Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää broilerin fileesuikaleet ja paista kypsiksi. Mausta Pizza Spices Herbs & Chilillä sekä Korianterinlehdillä.

Kasaa tortillalasagne voideltuun uunivuokaan. Levitä vuokaan kerroksittain paistettua broileria, Taco Saucea, juustokastiketta, bataattisiivuja ja tortillalettuja. Jätä päällimmäiseksi kerros tortillalettuja ja levitä sen ylle vielä loput juustokastikkeesta. Revi mozzarella päälle.

Paista tortillalasagnea 175 asteessa tunnin ajan. Anna vetäytyä vartin verran ennen tarjoilua.

 

Juustokastike:

Sulata voi kattilassa ja sekoita vehnäjauhot joukkoon. Kaada maito kattilaan koko ajan vispaten ja anna kuumentua kiehuvaksi. Keitä kastiketta noin viisi minuuttia miedolla lämmöllä ja sekoitellen, jotta se ei pala pohjaan. Sekoita juustoraaste kastikkeen sekaan ja anna sulaa. Mausta kastike suolalla, valkopippurilla ja Muskottipähkinällä.

 

 

VINKKI! Jos tortillalettuja jää yli, ne voi pakastaa seuraavaa käyttökertaa varten!

VINKKI! Kierrätä tortillapakkaus oikein: irrota pakkauksen ylä- ja alaosa toisistaan. Heitä pakkauksen yläosa kartonkikeräykseen ja kierrätä pohja muovijätteen mukana.