Kaupallinen yhteistyö: Vaasan

Terveellisten välipalojen postaussarja jatkuu! Tällä viikolla olemme julkaisseet lasten makuun sopivia reseptejä toteutettuna yhdessä Vaasanin kanssa:

Tiesitkö, että syömistämme kotimaisista vihanneksista yli 90 prosenttia kaikesta volyymista muodostuu alle kymmenestä kasviksesta? Hedelmien osalta tilanne on vielä suppeampi: banaani, omena ja appelsiini muodostavat kattavan osan kokonaiskulutuksesta.

Suosittuja kasviksia voimme syödä jatkossakin entistä enemmän, niiden lisäksi kannattaa ottaa ruokavalioon monipuolisuuden vuoksi myös vähemmän tuttuja kasviksia.

Mangoa on viime vuosina saanut hyvin kotimaisista ruokakaupoista. Maailmalla se lukeutuu suosituimpiin hedelmiin, mutta täällä Pohjolassa se on vielä hieman eksoottinen hedelmä.

Tuttuja kasviksia tässä reseptissä edustaa Vaasan Snäkki –minileivästä löytyvä kotimainen porkkana! Leivän sisältämät kasvikset sekä tuore mango takaavat sen, että lapsi saa yhdestä välipalasta jopa puolet päivittäisestä hedelmien ja marjojen suosituksesta. Täysjyväkauran sisältämät proteiinit yhdessä kidney-papujen kanssa muodostavat reseptin, jonka energiajakauma vastaa kasvavan lapsen tarpeita.

Reseptin ideana on saada muksut maistamaan uusia makuja. Jännittävä mango ja kiehtova korianteri eivät perinteisesti kuulu suomalaisen ruokakulttuurin makupalettiin. Tutun ja turvallisen leivän avulla uusien makujen mutustelu on turvallista ja lapsille mieluista.

Vaasan Snäkki – Tortillat

Tarvitset:

  • 1 Vaasan Snäkki -minileipä (40g)
  • 2 rkl säilöttyjä kidneypapuja (40g)
  • kourallinen juustoraastetta (20g)
  • neljäsosa mangoa (55 grammaa)
  • hyppysellinen tuoretta ruohosipulia ja korianteria
  • suolaa, mustapippuria, chiliä

Tee näin:

  1. Halkaise mango ja kuutioi siitä neljäsosa kulhoon, voit käyttää myös valmista mangososetta.
  2. Lisää sekaan hyppysellinen silputtua ruohosipulia sekä korianteria. Mausta salsa halutessasi mustapippurilla, chilijauheella ja suolalla.
  3. Avaa Vaasan Snäkki -minileipä.
  4. Asettele pavut pohjalle ja juustoraaste päälle.
  5. Lämmitä leipää mikroaaltouunissa 30 – 40 sekuntia, kunnes juusto on sulanut.
  6. Levitä mangosalsa leivälle ja nauti.

Ravintoarvot / annos (n.160g)

  • Energiaa 260 kcal
  • Rasvaa 9,1 g
  • Hiilihydraattia 26,7 g
  • Proteiinia 13,7 g
  • Suolaa 0,5 g

Ravitsemuksellisia nostoja reseptistä:

  • Yhdestä annoksesta lapsi saa yli puolet ravitsemussuositusten mukaisista hedelmistä tai marjoista.
  • Annos vastaa suositukseen energiajakaumasta yli 2 vuotiaiden murrosikään saakka proteiineista 10 – 20 E%, rasvoista 25-30 E% ja hiilihydraateista 50-60 E%.
  • Yleensä kaupassa myytävät mangot painavat noin 200 – 500 grammaa, joten kokonaista hedelmää ei saa mahdutettua leivän väliin. Mango kannattaa kuitenkin kuutioida kerralla ja se säilyy kannellisessa rasiassa jääkaapissa. Kun maku on lapselle tuttu, niin loput mangokuutiot voi laittaa vaikkapa iltapuuron sekaan.

Huomenna julkaistava resepti palaa taas tuttuihin makuihin ja leivän väliin pääsee jälleen eräs kouluruokaklassikko. Pysy linjoilla!

Seuraa myös Vaasania Facebookissa ja Instagramissa @vaasan_leipomot, niin saat ensimmäisten joukossa tiedot tuoteuutuuksista, resepteistä sekä paljon muuta käytännön vinkkejä ruokailuun.

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme jatkossa reseptejä ja tietoa Satokauden kasviksista.