Niille, joilla greippi vetää ilmeen liian vinoon, on sweetie sopivan makea tuttavuus. Lämpimät, uunissa paahdetut sweetiet ovat ihanaa kylmän viikonloppuaamun herkkua, jotka valmistuvat nopeasti ja pienellä vaivalla.
Kahdelle
Valmistusaika: 10 min
Paistoaika: 15 min
Ainekset
- 2 sweetietä
- 2 rkl (juoksevaa) hunajaa (tai vaahterasiirappia)
- Sitruunan raastettua kuorta
Valmistus
- Laita uuni kuumenemaan täysille (250°C) grillivastuksilla. Jos uunissasi ei ole grillivastuksia, käytä ylälämpöä.
- Halkaise sweetiet ja leikkaa hedelmäliha varovasti irti kuoresta esim. pienellä veitsellä. Yritä olla puhkaisematta kuorta.
- Asettele sweetien puolikkaat uunivuokaan tai leivinpaperoidulle pellille. Yritä saada ne mahdollisimman vaakatasoon. Valuta puolikkaiden päälle hunajaa ja raasta hieman sitruunan kuorta.
- Grillaa uunissa uunin lämpötilasta riippuen 5-15 min kunnes sweetieiden pinta alkaa ruskistua kauniisti. Voit valella puolikkaita vuoan pohjalle valuneella nesteellä pari kertaa.
- Anna jäähtyä hieman, mutta syö lämpimänä.
![](https://satokausi.fi/wp-content/uploads/2024/06/06429810559111_2_web.jpg)
Satokausikalentereiden Early Bird -tarjous
(tarjous päättyy 31.7.):
1 kpl -10 % + ilmainen toimitus + Satokausi-kortit kaupan päälle
2 kpl -15 % + ilmainen toimitus + Satokausi-kortit kaupan päälle
3 kpl -20 % + ilmainen toimitus + Satokausi-kortit kaupan päälle
4 kpl -25 % + ilmainen toimitus + Satokausi-kortit kaupan päälle
Ennakkotilaukset postitetaan tilausjärjestyksessä 1.9. alkaen.
Kyllä, haluan Satokausikalenterin Early Bird -hintaan