Varhaiskaali – Kaupallinen yhteistyö Food Market Herkku

Kesäkuun Satokausi-kasvisten esittely jatkuu varhaiskaalilla. Tämä alkukesän kaali kuuluu monilla odotetuimpiin kesäkasviksiin ja miksi ei, sillä se on mitä parhainta naposteltavaa ihan sellaisenaan.

Varhaiskaalin kumppaneineen ja paljon muuta kesäkeittiöön voit poimia mukaasi Food Market Herkusta, totta kai!

Satokausi-kasvikset

Nopeakasvuinen varhaiskaali antaa satoa lyhyen ajan

Nopeakasvuinen varhaiskaali on rakenteeltaan kevyen rapeaa ja maistuu makealle. Sen sesonki kestää noin kahdeksan viikkoa. Varhaiskaalit eivät saa kasvaa liian suuriksi, koska silloin niiden maku ja rakenne kärsivät.

Varhaiskaalien kasvattaminen on pitkälti käsityötä. Taimettaminen aloitetaan jo maaliskuussa ja kaalit siirretään avomaalle heti säiden sen salliessa. Suurin osa varhaiskaaleista kasvatetaan harsojen alla. Tämä vaikuttaa positiivisesti makuun, koska viljelyssä ei käytetä torjunta-aineita ja kaikki rikkaruohot kitketään käsin.

Varhaiskaali on kesäkuun kasvis

Alkukesän ravintoainepommi varhaiskaali on parasta tuoreeltaan

Keräkaali oli pitkään Euroopan tärkein ravintokasvi ja kaali on edelleen hyvää ravintoa. Varhaiskaali sisältää vähän energiaa, mutta siitä löytyy runsaasti C- ja K-vitamiinia. Lehtivihreästä saadaan myös folaattia, karotenoideja ja kuitua.

Varhaiskaalia ei tarvitse raastaa, vaan se on loistava salaattiaines sellaisenaan. Veitsellä leikattu kaalilohko maistuu myös kätevänä välipalana. Hienoksi pilkottu varhaiskaali antaa rapsahtavaa raikkautta burgereiden ja tortillojen välissä. Myös vihersalaattien sekaan kannattaa sujauttaa suikaloitua varhaiskaalia.

Coleslaw varhaiskaalista on ihanan raikas. Kokeile kermaviiliä, tilliä ja sitruunaa erilaisia yrttejä unohtamatta.

Varhaiskaalin kypsentämisessä kannattaa olla nopea. Makeus ja rapeus kärsivät, jos sitä kuumentaa liikaa. Öljyllä valellut kaalilohkot voi grillata pikaisesti ja perinteiset kaaliruoat, kuten keitot tai kääryleet valmistuvat varhaiskaalista lyhyessä ajassa.

Vinkki! Kesäisen vegeburgerin pihvi on vihreä. Leikkaa pienestä varhaiskaalista kiekko, mausta BBQ-kastikkeella ja grillaa kypsäksi.

Raasta, lohko tai nauti varhaiskaali sellaisenaan

Löydät kaikki nämä Satokausi-kasvikset ja paljon muita sesongin vihanneksia, hedelmiä ja marjoja uudistuneen Food Market Herkun valikoimasta. Nappaa ostoskoriin samalla myös herkkuja myymälän muilta osastoilta ja rakenna upea aamiainen, lounas tai päivällinen niin arkeen kuin juhlaan.

Seuraa Food Market Herkkua Facebookissa ja Instagramissa, niin kuulet ensimmäisenä uutiset Suomen herkuimmasta ruokakaupasta. Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa, jaamme jatkossa reseptejä ja kilpailuja Food Market Herkun Satokausi-kasvisten tiimoilta.

Satokausikalentereiden Early Bird -tarjous
(tarjous päättyy 31.7.):

1 kpl -10 % + ilmainen toimitus + Satokausi-kortit kaupan päälle
2 kpl -15 % + ilmainen toimitus + Satokausi-kortit kaupan päälle
3 kpl -20 % + ilmainen toimitus + Satokausi-kortit kaupan päälle
4 kpl -25 % + ilmainen toimitus + Satokausi-kortit kaupan päälle

Ennakkotilaukset postitetaan tilausjärjestyksessä 1.9. alkaen.

Kyllä, haluan Satokausikalenterin Early Bird -hintaan