Vegeburgeri – Kaupallinen yhteistyö: Vaasan

Burgeri on parhaimmillaan kesällä, kun sekä sämpylät, että täytteet voi käyttää grillin kautta. Meiltä on pitkään kyselty maailman parhaan vegeburgerin reseptiä ja niinpä löimme hynttyyt yhteen Vaasanin kanssa. Kehittelimme kaikkien aikojen vegeburgerin, jossa Vaasanin uutuusburgerisämpylät täytetään kunnon kasalla grillattuja sesonkivihanneksia sekä ihanilla lyttypotuilla!

 vegeburgeri

 vegeburgeri

Lil’ BRGR – markkinoiden maukkaimmat burgerisämpylät

Vaasanin Street food -uutuus Lil’ BRGR on hieman tavanomaista pienempi burgerisämpylä, kooltaan juuri täydellisesti käteen sopiva. Sämpylän mehevyyden salaisuus on kaurassa, joka antaa sille myös hyvää makua. Kauran osuus sämpylän viljasta on 30 %.

Kotimaiset Lil’ BRGR -burgerisämpylät vastaavat myös kuluttajien toiveisiin, sillä Vaasanin teettämän kuluttajatutkimuksen mukaan 44 % vastaajista ostaisi hampurilaissämpylöitä useammin, jos tarjolla olisi pienempiä ja terveellisempiä vaihtoehtoja. Pienempi sämpylä myös sopii lasten pienempään nälkään paremmin. Yksi täytetty Lil’ BRGR hampurilainen täyttää muksun massun, aikuinen taas voi syödä vaikka kaksi hyvällä omatunnolla.

 vegeburgeri

 vegeburgeri

Satokauden vegeburgeri hurmaa lihansyöjätkin

Meidän mahtava vegeburgerimme kätkee sisälle iloisen yllätyksen. Pihvin sijasta täytteenä on nimittäin grillattuja vihanneksia ja peruna. Kyllä, peruna! Eikä mikä tahansa peruna, vaan herkullisen rapeaksi grillattu #lyttypottu. Lyttypottu on kypsäksi keitetty peruna, joka litistetään hieman jäähtyneenä ja heitetään sitten grilliin saamaan väriä, rapeutta ja savuisaa makua. Lyttypottuja kannattaa tehdä samantien reilumpi satsi, sillä ne maistuvat myös hamppariaterian lisukkeena.

Peruna toimii upeasti hampurilaisen välissä yhdessä grillattujen vihannesten ja marinoidun punasipulin kanssa. Käytimme tomaattia, pikkuisia kokonaisia snacks-paprikoita, purjoa ja broccoliinia. Makumaailman kruunaa trendikastike ajvar, joka on Balkanin alueelta kotoisin oleva tomaattinen munakoiso-paprikatahna. Sen voi valmistaa itse, mutta nykyisin ajvaria löytyy myös kauppojen kastikehyllystä. Sipaisu vegaanista majoneesia sitoo maut yhteen. Tämä hamppari maistuu koko jengille ja sitä on helppo muunnella aina saatavilla olevilla vihanneksilla. Ei muuta kuin grillaamaan!

 vegeburgeri

Vegeburgeri lyttypotulla & grillikasviksilla

Kuudelle

 • 1 pss Vaasan Lil’ BRGR burgerisämpylöitä
 • 2 tomaattia
 • 6 snacks-paprikaa
 • ½ purjo
 • 150 g broccoliinia eli varsiparsakaalia
 • öljyä
 • suolaa
 • Ajvar-tahnaa
 • vegaanista majoneesia
 • salaattia

Lyttypotut:

 • 6 perunaa (pehmeä lajike, esim. Colomba)
 • suolaa
 • öljyä

Marinoitu punasipuli:

 • 2 punasipulia
 • ½ dl valkoviinietikkaa
 • 3 rkl sokeria
 • ½ tl suolaa

Valmista ensin lyttypotut ja marinoitu punasipuli alla olevien ohjeiden mukaan.

Valmistele vihannekset grillikuntoon. Leikkaa tomaatit paksuiksi siivuiksi. Leikkaa paprikoista päät pois ja irrota siemenkodat. Leikkaa purjon valkoinen osa noin 10 cm:n pätkiksi ja halkaise pitkittäin. Sudi tomaatteihin, paprikoihin, purjoihin ja broccoliineihin öljyä ja mausta ne suolalla. Grillaa kypsiksi.

Lämmitä Lil’ BRGR -hampurilaissämpylät grillissä. Voitele pohjat ja kannet majoneesilla. Asettele pohjasämpylöiden päälle salaattia, lyttypottuja, ajvaria, grillattuja vihanneksia ja marinoitua punasipulia. Paina kannet kiinni ja tarjoile.

Lyttypotut:

Pese perunat ja keitä ne kypsiksi suolatussa vedessä. Asettele kypsät, hieman jäähtyneet perunat kahden leivinpaperin väliin ja paina perunat lyttyyn kämmenen tai esimerkiksi kaulimen avulla. Perunoiden pitää painua kasaan, mutta niiden pitää kuitenkin jäädä vielä kokonaisiksi. Sudi perunoille öljyä ja grillaa rapeiksi.

Marinoitu punasipuli:

Kuori punasipulit ja leikkaa ne siivuiksi. Mittaa kattilaan punasipulit, valkoviinietikka, sokeri ja suola. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla pari minuuttia. Siirrä kattila pois hellalta, peitä kelmulla ja anna jäähtyä.

 vegeburgeri

Seuraa myös Vaasania Facebookissa ja Instagramissa @vaasan_leipomot, niin saat ensimmäisten joukossa tiedot tuoteuutuuksista, resepteistä sekä paljon muuta käytännön vinkkejä ruokailuun.

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme jatkossa reseptejä ja tietoa Satokauden kasviksista.