Kaupallinen yhteistyö Food Market Herkku

Helmikuun toinen Satokausi-kasvis, veriappelsiini, on ollut varsinainen some-hitti viimeiset pari vuotta. Veriappelsiini ei paljon enää esittelyjä kaipaa! Sitä voisi kutsua “hedelmien parsaksi”, sillä sen sesonkia odottavat kaikki ruoan ystävät.

Veriappelsiinit löydät Food Market Herkun heviosastolta. Satokauden mukaan syöminen on nyt helpompaa kuin koskaan!

Food Market Herkusta löydät helmikuun Satokausi-kasvikset

Nopeus on valttia veriappelsiini kohdalla

Veriappelsiini on kirjaimellisesti sesonkihedelmä! Sesongin huippu alkaa tammikuun lopussa ja kestää ainoastaan maaliskuun alkuun, joten veriappelsiineja kannattaa syödä niin paljon kuin ehtii! Tämän kauniin ylivoimainen maku on valloittanut Suomen nopeasti ja se on varmasti yksi Instagramissa eniten tähän aikaan vuodesta kuvattu hedelmä.

Tarocco-veriappelsiini
Veriappelsiinejä myydään Tarocco- ja Moro-lajikkeina.
Sisilialainen erikoisuus, jonka ominaisuuksia ei voi jäljitellä

Veriappelsiinit tarvitsevat kasvaakseen runsaasti auringonvaloa sekä lämpöä, mutta poikkeuksena muihin appelsiineihin ne vaativat viileän talven ja kylmät yöt. Suuret lämpötilojen vaihtelut vaikuttavat värin ja maun muodostumiseen, siksi veriappelsiinia kasvatetaan vuoren rinteillä. Jopa samassa puussa kasvaneiden hedelmien väri saattaa vaihdella merkittävästi, joten täydellisen punaisen appelsiinin löytäminen on hieman arpapeliä.

Veriappelsiini, bataatti ja pitaija

Tarocco on maailman paras appelsiini

Monet ruoka-alan asiantuntijat pitävät Italiassa kasvanutta runsasmehuista Taroccoa maailman parhaana appelsiinina. Sen maussa happamuus ja makeus ovat täydellisessä tasapainossa ja sitä on helppo käsitellä. Tiesitkö muuten, että Sisiliassa kasvaneesta Taroccosta on mitattu kaikista sitrushedelmistä korkein C-vitamiinipitoisuus ja siinä on eniten flavonoidiyhdisteitä?

Sitruksien superfood on hyvää sellaisenaan

Veriappelsiinit on helpointa syödä sellaisenaan tai puristaa mehuksi. Jokainen hedelmän osa voidaan kuitenkin hyödyntää. Hyvin pestyä kuorta voi käyttää sitruunankuoren tavoin mausteena. Veriappelsiinista saa väriä, makua ja aromia niin ruokiin kuin juomiinkin.

Käytä vesiappelsiinia salaateissa kurkun ja tomaatin sijaan tai lisää hedelmälohkoja aamupuuron joukkoon. Kokeile myös veriappelsiinista ja verigreipistä valmistettua cevicheä tai tee veriappelsiinista upean värinen appelsiinikiisseli.

veriappelsiini

Löydät kaikki nämä satokauden kasvikset ja paljon muita sesongin vihanneksia, hedelmiä ja marjoja uudistuneen Food Market Herkun valikoimasta. Nappaa ostoskoriin samalla myös herkkuja myymälän muilta osastoilta ja rakenna upea aamiainen, lounas tai päivällinen niin arkeen kuin juhlaan.

Seuraa Food Market Herkkua Facebookissa ja Instagramissa, niin kuulet ensimmäisenä uutiset Suomen herkuimmasta ruokakaupasta. Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa, jaamme jatkossa reseptejä ja kilpailuja Food Market Herkun satokauden kasvisten tiimoilta.