Kaupallinen yhteistyö: Kikkoman

Vesimelonia arkiruokaan? Miksi ei! Trendikäs poke bowl houkuttelee syömään värikkäästi. Riisin päälle kasataan sesongin tuoreet kasvikset sekä marinoitu meloni. Ruokaisuutta annokseen tuovat edamame pavut ja runsaasti ravinteita sisältävät idut.

Neljälle

  • 6 dl vesimelonia kuutioina
  • ½ sitruunan mehu
  • ½ rkl inkivääriä raastettuna
  • ½ dl Kikkoman Poke-kastiketta
  • ½ rkl seesaminsiemeniä
  • 1 kevätsipuli
  • 2 ½ dl riisiä
  • 1 porkkana
  • 4 retiisiä
  • kourallinen edamame-papuja
  • kourallinen ituja
  • 1 nori merileväarkki

Leikkaa vesimeloni noin 1 x 1 cm kuutioiksi ja laita kulhoon. Sekoita keskenään sitruunan mehu, raastettu inkivääri, Poke-kastike ja seesaminsiemenet. Hienonna kevätsipuli ja sekoita valkoiset osat marinadin joukkoon. Säästä vihreä osa annosten viimeistelyyn. Kaada seos vesimelonien päälle ja anna maustua jääkaapissa puolisen tuntia.

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja raasta porkkana. Leikkaa retiisit ohuiksi siivuiksi. Sulata edamame-pavut. 

Jaa kuuma riisi neljään kulhoon ja asettele päälle porkkanaraaste, retiisit, edamame-pavut ja idut. Leikkaa merileväarkki saksilla paloiksi ja asettele kulhon reunalle. Jaa lopuksi kulhoihin vesimeloni liemineen. Viimeistele kevätsipulin vihreillä osilla.


Lue lisää maustekastikkeista ja katso mainiot reseptivinkit osoitteesta kikkoman.fi. Muista myös seurata Kikkomania Facebookissa.

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme jatkossa reseptejä ja tietoa Satokauden kasviksista.