Kaupallinen yhteistyö: Närpiön Vihannes

 

Närpiön Vihannes ja  Satokausikalenteri tuovat uutta makua smoothiekentälle tämän viikon I love me – messuilla! Nyt kannattaa lähteä messuille, sillä tarjoilemme viikonloppuna Närpiön Vihanneksen tuoreista kurkuista, paprikoista ja tomaateista pyöräytettyjä upeita ja raikkaita smoothieita!

Tiesitkö, että 60% suomalaisista säilyttää tomaattejaan väärin? Tule kuulemaan kasvisfaktat ja vinkit värikkääseen ruoanlaittoon. Samalla voit ostaa matkaan kassillisen puhtaita kotimaisia kasviksia: puoli kiloa päivässä tulee syötyä taatusti!

I love me-messut: inspiraatiota kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin

I love me – messut kokoavat yhteen kauneuden, muodin, terveyden ja hyvinvoinnin ajankohtaisimman tiedon sekä inspiroivaimmat uutuudet.  Tutustu ihanan monipuoliseen ohjelmaan täällä

Syömisellä on tunnetusti suuri vaikutus kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Siksi myös Närpiön Vihannes ja Satokausikalenteri ovat paikalla. Kasviksia lisäämällä ruokavalio monipuolistuu ja vitamiinien saanti kasvaa. Poikkea messupäiväsi aikana maistamaan smoothieita kuulemaan parhaat kasvisvinkit!

Närpiön Vihannes

Kun puhutaan suomalaisista kasvihuonevihanneksista, Närpiön Vihannes on edelläkävijä. Perinteikäs 38 kasvihuoneviljelijän omistama osuuskunta tuottaa  vuodesta toiseen puhtaita, maukkaita vihanneksia suomalaisten ruokapöytiin. Vuonna 1957 perustettu Närpiön Vihannes kehittyy jatkuvasti tuottaen laadukasta kotimaista ruokaa vastuullisesti ja tuoden uusia lajikkeita suomalaisten ruokapöytiin.

Yli 95% Närpiön Vihanneksen tuotteista tuotetaan uusiutuvaa kotimaista lämpöenergiaa hyödyntäen. Laajasta tuotevalikoimasta löytyy perinteisten kurkkujen, tomaattien, chilien ja paprikoiden lisäksi upeita erikoistomaatteja, sekä käteviä evääksi sopivia minipaprikoita ja -kurkkuja.

Kaikki Närpiön Vihanneksen viljelmät ovat korkeintaan 50 kilometrin päässä Närpiössä sijaitsevasta pakkaamosta. Kasvihuoneviljelyn mestareiden kasvattamat vihannekset ovat kaupoissa viimeistään kahden päivän sisällä poimimisesta. Tämän ansiosta vihannesten maku ja ominaisuudet säilyvät huippulaatuisina ruokapöytään asti.

Raikas kurkkusmoothie

Kauniin vihreä kurkkusmoothie on ihanan raikas päivän aloitus tai virkistävä välipala. Mehevä, kotimainen kurkku on kuin tehty vihersmoothieta varten.

4 annosta

 

Lisää kaikki raaka-aineet blenderiin ja aja sileäksi.

Kesäinen Gazpacho-smoothie

Herkullisen ruokaisassa gazpacho-smoothiessa on tuulahdus kesää. Kokeile smoothieta välipalalla tai tarjoile makunystyröitä herättelevänä alkuruokana. 

4 annosta

Lisää kaikki raaka-aineet blenderiin ja aja sileäksi. Lisää tarvittaessa vettä, jotta juotavuus säilyy.

Muutama fakta kasviksista ja kasvihuonetuotannosta:

  • Tomaattien optimaalinen säilytyslämpötila on +12-16 astetta, ei suinkaan jääkaappilämpötila. Tomaattien maku ja rakenne kärsivät viileässä jo kolmessa tunnissa, ne kannattaa siis ehdottomasti säilyttää huoneenlämmössä!
  • Kotimaisten kasvihuonevihannesten suosiminen läpi vuoden on hyvä ja järkevämpi vaihtoehto kuin tuontivihannekset. Suomessa ollaan kasvihuoneviljelyn huippuosaajia. Teknologian, viljelytekniikoiden sekä ekologisempien lämmitysmuotojen myötä viljely talvellakin on ympäristöystävällisempää.
  • Muovi ei ole aina pahis. Monet vihannekset, kuten kurkku, säilyvät huomattavasti paremmin ohueen muoviin pakattuna. Kun kierrätämme muovin oikein, siitä on ehdottomasti suurempi hyöty kuin haitta! Ympäristön kannalta kaikista huonoin vaihtoehto on ruokahävikki, jota oikeilla pakkauksilla vähennetään.
  • Kotimainen suippopaprika on nyt jo tuttu näky kaupoissa. Se on kuitenkin tullut tuotantoon vasta muutama vuosi sitten. Lue suippopaprikan tuotannosta täältä! Myös kotimainen pihvitomaatti on tänä vuonna ensimmäistä kertaa talvituotannossa Närpiön Vihanneksella.

 


Lue myös:

Närpiön Vihannes ja Satokausikalenteri jakoivat vihanneksia laatikkopolkupyörillä

Näin kasvaa kotimainen suippopaprika

Maailman paras pizzakastike

Maailman paras kasvispasta

 

Seuraa Närpiön Vihannesta Facebookissa ja Instagramissa, niin saat uutiset kotimaisesta vihannesten tuotannosta ensimmäisten joukossa.

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme tarkemmat tiedot maisteluaikataulusta sekä tunnelmia smoothieiden ääreltä perjantaista eteenpäin!