Helmikuussa herkutellaan kotimaisella kalalla. Tiesitkö, että kasvisten lisäksi myös meren antimet ovat vahvasti sesonkiruokaa? Lokakuusta toukokuuhun sesongissa olevasta hauesta syntyvät klassiset haukipihvit, joissa pääraaka-aine pääsee loistamaan.
Vinkki: Haukea pidetään joskus haastavana kalana ruotoisuutensa takia. Hyvä kikka on jauhaa fileet murekemassaksi ruotoineen päivineen!
Helpot haukipihvit
Neljälle
Valmistusaika: 45 min
- 500 g jauhettua haukea
- 1 dl kermaa
- 1/2 dl ranskankermaa
- 1 kananmuna
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 1 1/2 dl korppujauhoja
Lisäksi:
- perunoita ja ranskankermaa
Mittaa kulhoon kerma, ranskankerma, kananmuna sekä mausteet ja sekoita tasaiseksi. Laita jauhettu hauki toiseen kulhoon ja kaada kerma-kananmunaseosta vähän kerrallaan kalan joukkoon samalla sekoittaen.
Sekoita, kunnes lopputuloksena on tasainen massa. Kaada korppujauhoja lautaselle. Jaa taikina neljään osaan ja muotoile korppujauhojen avulla samankokoisiksi pihveiksi.
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Paista korppujauhotetut kalapihvit ensin kauniin ruskeiksi pannulla voissa. Siirrä sitten uunipellille ja paista uunissa kypsäksi noin 10–15 minuuttia. Tarjoile mehevät haukipihvit keitettyjen perunoiden ja ranskankerman kanssa.
Tämä resepti on julkaistu alun perin Satokausikalenterissa 2023. Kaikki myynnissä olevat Satokausikalenterit löydät verkkokaupastamme. Satokausikalenterista löydät aina ajankohtaiset tiedot kunkin sesongin kasviksista.