Makea ja raikas appelsiini on kuin pirskahteleva energiapommi. Kandeeratut suklaa-appelsiinit valmistetaan nautittaviksi jäätelön kanssa.

Vinkki: Kandeerauksesta ylijäänyttä sokerisiirappia voit käyttää hunajan tapaan esimerkiksi teen makeuttamiseen tai ruoanlaitossa.

 

Kandeeratut suklaa-appelsiinit

Noin 10 viipaletta
Valmistusaika: 30 min
Odotusaika: 24 h

  • 1 suklaa-appelsiini
  • 2 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 2 kpl tähtianista
  • 100 g tummaa suklaata
  • sormisuolaa

 

Lämmitä vesi ja sokeri ja lisää sekaan tähtianikset.

Pese appelsiini huolellisesti ja leikkaa se viipaleiksi. Lisää appelsiiniviipaleet sokeriliemeen ja anna niiden kypsyä, kevyesti poreillen, tunnin verran. Kääntele viipaleita muutaman kerran kypsymisen aikana.

Siirrä appelsiiniviipaleet ritilän päälle ja anna kuivua vuorokauden ajan.

Kun appelsiiniviipaleet ovat kuivia, niin sulata suklaa vesihauteessa ja kasta appelsiiniviipaleet puoliksi suklaaseen. Ripottele suklaan päälle sormisuolaa. Anna suklaan jähmettyä ja tarjoile haluamasi jäätelön kanssa.

Kandeeratut suklaa-appelsiinit