Leipojia ihastuttaa raparperi, mikä sopii hyvin erilaisiin alkukesän leivonnaisiin. Raparperipaistos ruskistetulla voilla on mahtava jälkiruoka kesäpöytään.
Raparperipaistos ruskistetulla voilla
Kuudelle
Valmistusaika: 60 min
- 500 g raparperia
- 1 dl sokeria
- 1 tl perunajauhoa
Muruseos:
- 125 g voita
- 1 ½ dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoa
- 1 dl mantelilastuja
- 1 tl suolaa
Tarjoiluun:
- vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa
Pilko raparperit noin 2 cm paloiksi ja laita ne halkaisijaltaan noin 20 cm uunivuokaan. Sekoita joukkoon sokeri ja perunajauho. Esipaista raparperia 200 asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Tee muruseos. Laita voi kattilaan ja keitä hiljalleen, kunnes se alkaa vaahdota ja ruskistua. Siirrä pois liedeltä ja anna jäähtyä hetki. Lisää voin joukkoon sokeri, vehnäjauho, mantelilastut ja suola. Sekoita puuhaarukalla tai sormin murumaiseksi.
Levitä seos raparperin päälle ja jatka paistamista vielä 25 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea. Tarjoa lämpimänä jäätelön tai kermavaahdon kanssa.
Tämä resepti on julkaistu alun perin Satokausikalenterissa 2024. Kaikki myynnissä olevat Satokausikalenterit löydät verkkokaupastamme. Satokausikalenterista löydät aina ajankohtaiset tiedot kunklin sesongin kasviksista.