Raparperi on vihannes, jonka paksut, mehevät ja happamat lehtiruodit ovat syötäviä: lehdet itsessään ovat myrkyllisiä oksaalihapon vuoksi. Ruotien väri vaihtelee vihreästä vaaleanpunaiseen ja syvänpunaiseen. Maku on erittäin kirpeä ja hapokas. Valitse nuoria, napakoita ja kiinteitä varsia: alkukesän sato on parhaimmillaan. Vältä puisevia, paksuja varsia.

Käyttövinkit

Jälkiruoat ja leivonnaiset: Perinteinen raaka-aine piirakoihin, kiisseleihin, kompottiin, hilloihin ja mehuihin. Vaatii usein runsaasti sokeria. Juomat: Valmista simaa, mehua tai käytä smoothieissa. Suolaiset ruoat: Kokeile chutneyna lihan tai kalan lisukkeeksi tai etikkamarinointiin. Valmistelu: Huuhtele ja kuori tarvittaessa uloimmat kuidut pois, erityisesti vanhemmista varsista.