Syksyn klassikkojälkkäri on entistäkin ihanampi, kun uuniomenat saavat kaverikseen kuuman itse keitetyn suolakinuskin. Hapokkaat ja kiinteämaltoiset lajikkeet ovat nappivalinta uuniomenoihin, sillä ne pysyvät kasassa myös kypsyessä. Uuniomenat ja suolakinuskikastike vie kielen mennessään!

 

Uuniomenat ja suolakinuskikastike

Kahdeksalle
Valmistusaika: 45 min

  • 8 pientä kotimaista omenaa
  • 50 g voita
  • 1 ½ dl kaurahiutaleita
  • 1 dl pekaanipähkinöitä rouhittuna
  • ½ dl fariinisokeria
  • 1 tl kanelia

Suolakinuski:

  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rkl voita
  • ¾ tl suolaa

 

Leikkaa omenoista “hattu” pois ja koverra siemenkota pienellä veitsellä pois. Älä koverra pohjaan saakka, jotta täyte pysyy sisällä. Laita omenat uunivuokaan.

Sulata voi pienessä kattilassa ja lisää joukkoon kaurahiutaleet, pekaanipähkinät, fariinisokeri ja kaneli. Lusikoi täyte omenoihin ja aseta hatut päälle. Paista 20-30 minuuttia 200-asteessa, kunnes omenat ovat täysin pehmenneet.

Tee suolakinuski omenoiden kypsyessä. Mittaa kattilaan fariinisokeri ja kerma. Keitä 10 minuuttia, kunnes seos on hieman paksuuntunut. Lisää voi ja suola. Anna jäähtyä hetki.

Tarjoa uuniomenat lämpiminä suolakinuskin ja vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

 

Tämä resepti on julkaistu alun perin Satokausikalenterissa 2024. Kaikki myynnissä olevat Satokausikalenterit löydät verkkokaupastamme. Satokausikalenterista löydät aina ajankohtaiset tiedot kunkin sesongin kasviksista.

Uuniomena ja suolakinuskikastike