Sesongin karpaloista syntyy reippaan raikas karpalolimonadi. Keitä saman tien suurempi satsi siirappia, säilytä jääkaapissa ja kaada limonadia lasiin vaikka päivän jokaiselle aterialle!

 

Karpalolimonadi

Karpalosiirappi:

  • 2 dl karpaloita
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vettä
  • 1 tähtinanis
  • 1 oksa rosmariinia

Karpalolimonadi:

  • 1 osa karpalosiirappia
  • 4 osaa kivennäisvettä

 

Valmista ensin karpalosiirappi. Mittaa karpalot, sokeri ja vesi kattilaan. Lisää tähtianis ja rosmariini. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia. Valuta ja jäähdytä.

Valmista limonadi sekoittamalla karpalosiirappi varovasti kivennäisveteen. Tarjoile jäiden kanssa.

Karpalolimonadi