Kaupallinen yhteistyö: MTK

Kesällä kotimaiset kasvikset ovat parhaimmillaan. Avomaankurkut ja uudet perunat hurmaavat raikkaudellaan! 

Kesä on kotimaisten kasvisten kulta-aikaa. Lämpimät ja aurinkoiset päivät ja pitkät valoisat yöt antavat kasviksille aikaa kasvaa hitaasti ja maustua täyteläisiksi. Erityisesti avomaankurkut ja uudet perunat ovat nyt herkullisimmillaan. Täydellisen napakoita, ihanan tuoreita ja täynnä makua!

Avomaankurkku

Avomaankurkku on kasvihuonekurkkua lyhyempi, paksumpi ja kuoreltaan karheampi. Ne sopivat sellaisenaan naposteltavaksi, raikkaisiin salaatteihin tai vaikkapa pikkelöitäväksi. Kotimainen avomaankurkkua ei tarvitse paljoa rinnalleen – ripaus suolaa riittää tuomaan kesän maun esiin.

Uudet perunat

Uudet perunat ovat suomalaisen kesäpöydän klassikko. Ne keitetään kuorineen, usein tillin kera ja nautitaan voin kanssa. Helpot keitto-ohjeet täydellisille uusille perunoille löydät videon muodossa täältä. Uusien perunoiden maku on maanläheinen, mutta samalla herkkä. Uudet perunat sopivat erinomaisesti myös erilaisiin kesäisin salaatteihin tai grilliruoan lisukkeeksi.

Näillä vinkeillä onnistut uusien perunoiden keittämisessä:

  • Pese kevyesti – ohut kuori ei kaipaa kuorimista. 
  • Kiehauta vesi ja lisää joukkoon sopivasti suolaa sekä halutessasi tilliä.
  • Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä miedolla lämmöllä n. 15–20 min.
  • Kaada vesi pois ja aseta päälle muutama arkki talouspaperia imemään kosteutta. 
  • Tarjoa perunat voinokareen ja tillin kanssa – yksinkertainen on parasta!

Kotimaisista kasviksista kannattaa nauttia nyt, kun ne ovat parhaimmillaan! Muista myös seurata MTK:n Voimaa Kasviksista tiliä Instagramissa!

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme päivittäin reseptejä ja tietoa sesongin kasviksista.