Juusto-kasvismuffinit – Kaupallinen yhteistyö: Valio

 

Etätyöt ja -koulut on nyt tulleet monille tutuiksi ja rutiinit alkavat olla hioutuneita. Myös kotona työskennellessä on tärkeää muistaa tauot ja terveelliset välipalat, jotka ovat osa täysipainoista ruokavaliota. Pistä läppärin kansi kiinni ja nappaa välipalaksi ihana juusto-kasvismuffini ja Valio Luomu uutuus: raikas vihersmoothie.

Luomumpi tauko

Ilta menee helposti naposteluksi, jos ei päivän mittaan ole syönyt tarpeeksi. Aamupalan, lounaan ja illallisen lisäksi päivään kannattaa mahduttaa yksi tai kaksi välipalahetkeä. Välipalatauon aikana aivot saavat levätä ja keho saa tarvitsemaansa ravintoa, pian taas ajatus rullaa ja duunit sujuvat! 

Välipala on helppo koota luomusti. Valmistimme Valio Luomu -tuotteista ja sesongin vihanneksista ihania juusto-kasvismuffineita, jotka ovat mitä mainioin pikkupurtava. Muffinitaikinan nesteenä käytimme Valio Luomu täysmaitoa sekä luonnonjogurttia, kasvikset paistoimme Valio Luomu voissa ja sekoitimme taikinaan maukasta Valio Luomu goudaa. Herkulliset muffinit säilyvät jääkaapissa hyvin muutaman päivän ja ne voi myös pakastaa. Irrota muffinivuoka ja lämmitä muffinia hetki halutessasi mikrossa tai halkaistuna pannulla. Juusto-kasvismuffinit ovat myös mitä mainiointa retkievästä sekä brunssitarjottavaa.

Juusto-kasvismuffinien kanssa maistuu raikas vihersmoothie. Valio Luomu vihersmoothie on kaivattu uutuus: pinaatin voimaa, piparmintun raikkautta ja ihanaa makua omenasta ja ananaksesta. Vihersmoothieta myydään kahdenlaisissa pakkauksissa: 2,5 desin annospikareissa sekä 0,75 litran tölkissä.

Sesongissa nyt suippopaprika ja broccoliini

Pilkoimme juusto-kasvismuffinien joukkoon runsaasti sesongin vihanneksia. Suippopaprika ja broccoliini saivat kaverikseen kevätsipulia, valkosipulia ja aurinkokuivattuja tomaatteja. 

Paprikat kuuluvat suomalaisten suosikkikasvisten joukkoon. Suippopaprika on melko uusi tulokas, mutta se on jo vakiinnuttanut paikkansa varsinkin lapsiperheiden ruokapöydissä. Sen makea maku ja rapsakka rakenne hurmaa jokaisen. Paprikassa on runsaasti C-vitamiinia – yksi suippopaprika vastaa C-vitamiinipitoisuudeltaan kolmea appelsiinia! 

juusto-kasvismuffinit

Broccoliinikin on melko uusi tuttava suomalaisten keittiöissä ja se kasvattaa suosiotaan jatkuvasti. Varsiparsakaalinakin tunnettu broccoliini on parsakaalin ja kiinalaisen parsakaalin risteytys. Hieno aromista kasvista voi käyttää parsan tapaan ja sen makukin vivahtaa parsakaalista parsan suuntaan. Broccoliinissa on paprikan tapaan runsaasti C-vitamiinia ja lisäksi A-vitamiinia sekä kaliumia.

Kokeile muffinien joukossa myös ryöpättyä ja hienonnettua nokkosta, raastettua porkkanaa tai pehmeäksi paistettua munakoisoa.

Muista myös upea eksoottisilla hedelmillä koristeltu ja jogurtista valmistettu juustokakkumme, joka sopii kevään fiilistelyyn täydellisesti!

juusto-kasvismuffinit

Juusto-kasvismuffinit

15 kpl

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Poista suippoparikasta kanta ja siemenet, leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Leikkaa broccoliinit pieniksi paloiksi, hienonna kevätsipuli ja aurinkokuivatut tomaatit.

Sulata voi pannulla ja kuullota vihanneksia muutama minuutti. Anna jäähtyä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. 

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja suola keskenään. Sekoita toisessa kulhossa keskenään täysmaito, luonnonjogurtti, muna ja öljy. Yhdistä seokset, sekoita tasaiseksi. Kääntele taikinan joukkoon vihannekset ja reilu puolet raastetusta goudasta. 

Jaa taikina muffinivuokiin muffinipellille. Ripottele loput juustoraasteesta päälle. Paista muffineita 180 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes kypsiä. Anna jäähtyä kunnolla ennen syömistä, jotta muffinit irtoavat vuuista.


Lue lisää Valio Luomusta ja katso ihanat reseptivinkit osoitteesta valio.fi/luomu/. Muista myös seurata Valiota Instagramissa @valiofi.

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme jatkossa reseptejä ja tietoa Satokauden kasviksista.