Kukkakaalinachot / Kaupallinen yhteistyö: Santa Maria
Kasviskesä on kuumimmillaan, mutta ajatukset viipyilevät välillä jo lämmittävissä lohturuuissa. Hätä ei ole tämän näköinen, sillä kehittelimme yhteistyössä Santa Marian kanssa huikean kasviksia pursuilevan peltiruuan, joka vastaa kaikkiin kaipauksiisi.
Kukkakaali on nyt parhaimmillaan
Kotimaisen kukkakaalin sesonki kestää juhannuksesta aina marraskuun puoliväliin saakka. Kukkakaali on vihdoin alkanut löytää ansaitsemaansa paikkaa suomalaisten ruokapöydissä ja sitä on opittu valmistamaan oikein. Kukkakaali, kuten muutkin kukkivat kaalit (parsakaali, broccoliini, romanescu) kannattaa kypsentäessä jättää napakaksi, jolloin siinä on kiva suutuntuma ja maku parhaimmillaan.
Kun ostat kukkakaalin, valitse napakka yksilö, joka on raikkaan värinen ja pinnaltaan vahingoittumaton. Vihreät lehdet suojaavat kukkakaalia ja ne ovat myöskin syötäviä, eli älä heitä niitä pois. Myös kukkakaalin kanta kannattaa syödä, se on herkullista ja samalla vähennät hävikkiä!
Vaalean kukkakaalin lisäksi on olemassa vihreää, oranssia ja violettia kukkakaalia, jotka tulevat kauppoihin kesän lopulla. Voit hyvin käyttää niitä tässä reseptissä!
Oikaise valmiilla mausteseoksilla
Pitkän työpäivän jälkeen useimmiten kaipaa jotain hyvää ja tarpeeksi helppoa ruokaa. Texmex maistuu koko perheelle eikä sen tarvitse olla viikonloppujen erikoisherkkua, kunhan lataa ruokaan tarpeeksi tuoreita vihanneksia. Elämän tekee helpoksi, kun tarttuu maustehyllyllä valmiisiin mausteseoksiin.
Kukkakaalinachot ja päälle paistettavat broilerit maustaa Santa Marian klassikko, Taco Spice Mix. Sopivasti chilinen mauste sisältää tyypillisiä meksikolaisia mausteita, kuten juustokuminaa ja valkosipulia. Guacamolen teko muuttuu lasten leikiksi Guacamole Dip Mixin avulla, pussi nimittäin sisältää kaikki tarvittavat mausteet – lisää vain avokado!
Vinkki! Voit hyvin valmistaa tämän ruuan myös kasvisversiona vaihtamalla broilerin johonkin kasviproteiiniin.
Kukkakaalinachot
Neljälle
- 1 kukkakaali (n. 600 g)
- 2 + 1 rkl öljyä
- 1 pss Santa Maria Taco Spice Mix
- 2 tuoretta maissia
- 300 g broilerin fileesuikaleita
- ½ pss Santa Maria Tortilla Chips Salted (á 185 g)
- 50 g juustoraastetta
Guacamole:
- 3 kypsää pientä avokadoa
- 1 pss Santa Maria Guacamole Dip Mix
Chipotle-ranskankerma:
- 2 dl ranskankermaa
- n. 1 rkl Santa Maria Chipotle Chili Pepper
- ripaus suolaa
Lisäksi:
- tuoretta korianteria
- tuoretta jalapenoa
- Santa Maria Green Jalapeno Relish
- limelohkoja
Leikkaa kukkakaali siivuiksi ja hiero niihin 2 rkl öljyä ja puoli pussia Taco Spice Mixiä. Levitä maustetut kukkakaalit leivinpaperille uunipellille ja paista 215 asteessa 15 minuuttia.
Sillä välin kypsennä maissit keittämällä niitä 5-10 minuuttia. Jos sinulla on mahdollisuus, niin kokeile maissin kypsentämistä grillissä, grillattu maissi sopii tähän ruokaan täydellisesti! Leikkaa kypsästä maissista jyvät irti veitsellä.
Ruskista broilerin fileesuikaleet lopussa öljyssä ja mausta lopulla Taco Spice Mixillä. Levitä kukkakaalien päälle broilerit, Tortilla Chipsit ja juustoraaste ja laita pelti takaisin uuniin kymmeneksi minuutiksi.
Valmista guacamole. Halkaise avokadot, poista kivet ja leikkaa avokadot kuorettomiksi paloiksi. Muussaa palat haarukalla ja sekoita joukoon Guacamole Dip Mix. Laita jääkaappiin hetkeksi maustumaan.
Chipotle-ranskankermaa varten sekoita kaikki ainekset, lisää Chipotle Chili Pepperiä oman maun mukaan. Anna myös chipotle-ranskankerman maustua hetki jääkaapissa.
Levitä maissit kukkakaalinachojen päälle ja viimeistele annos tuoreella korianterilla ja jalapenolla. Tarjoile guacamolen, chipotle-ranskankerman, Green Jalapeno Relishin ja limelohkojen kera.
Seuraa Santa Mariaa myös Facebookissa ja Instagramissa @santamariafinland, niin pysyt makujen ja mausteiden uusien tuulien matkassa.
Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme jatkossa reseptejä ja tietoa Satokauden kasviksista.