Kaupallinen yhteistyö: Snellman

 

Nyt viimeistään on aika pyyhkiä pölyt grillivälineistä ja pystyttää pihalle pieni kesäkeittiö, jossa kypsyvät sesongin kasvisten lisäksi chimichurri-kastikkeella maustettu kotimainen possu sekä pekoniin käärityt vihreät parsat. Makuelämyksen kruunaa cantaloupe-melonista ja kesäkurpitsasta sekoitettu raikas salsa. Tervetuloa aurinko, lämpö ja lempeät kesäillat!

Kunnon maatiaispossu kasvaa kotimaisella viljalla 

Grillissä valmistetut herkut kuuluvat kesään. Mökkipihassa leijaileva kypsyvän ruoan tuoksu, hiilien hehkussa karamellisoitunut pinta, rapea suutuntuma ja grillattujen raaka-aineiden mieletön maku ovat vertaansa vailla. Ulkona ruoka maistuu tunnetusti aina paremmalta, mutta herkulliseen makuun vaikuttavat myös muut tekijät.

Snellman haluaa tarjota grillikansalle mahdollisimman luonnollisesti ruokittua, hyvänmakuista lihaa. Toisin kuin soijan voimalla kasvavat ulkomaiset lajitoverinsa, kotimaiset kärsäkkäät saavat syödäkseen pääasiassa puhdasta suomalaista viljaa ja viljapohjaisia ainesosia.

Rehun raaka-aineiden analysointi ja ruokinnan optimointi parantaa makua ja tukee porsaiden hyvinvointia. Jokapäiväiseen rehuannoksen lisätään myös hyvälaatuisia rasvoja sisältävää kasviöljyä, joka pehmentää possulihan rasvaa sopivasti. Niinpä tyydyttyneiden rasvahappojen osuus kokonaisrasvasta on Kunnon maatiaispossussa vain 35 prosenttia. Kunnon maatiaispossujen mahtava maku on siis tarkkaan suunnitellun ruokinnan tulosta. 

Cantaloupe-meloni raikastaa kesän grilliherkut

Vihertäväkuorinen cantaloupe-meloni on hunajamelonin sukua. Ovaalinmuotoisen hedelmän nimi on lähtöisin italialaisesta Cantaloupen kaupungista, jossa melonia kasvaa runsain määrin. Rosoisen ja verkkokuvioisen kuoren alle kätkeytyy oranssinkeltainen hedelmäliha, joka maistuu aromikkaalle ja raikkaan makealle.

Syöntikypsä hedelmä on kokoonsa nähden painava, ja siinä on napakka kuori, joka antaa tyvestä painettaessa hieman periksi. Säilytä kypsä hedelmä +2 – +5 asteessa ja tarjoa viipaleet viilennettynä. Cantaloupe tuottaa runsaasti etyleeniä, joten se kannattaa pitää kaukana etyleenille herkistä kasviksista, kuten vesimelonista.

Cantaloupen maku on muita meloneja voimakkaampi, siksi se sopiikin mainiosti juustojen tai parmankinkun kanssa tarjottavaksi. Makea hedelmä on edukseen myös salaateissa, toimii oivallisesti erilaisissa salsoissa ja on mitä maistuvin grilliruokien lisäke. Satokausi-keittiössä grillataan tänään Snellman Maatiaispossun chimichurri fileepihvejä, jotka saavat seurakseen melonista ja kesäkurpitsasta sekoitetun salsan. Perinteisten herkkusienien sijaan hiiligrillin lämpöön kääräistään kypsymään myös pekoniin kiedotut parsaniput – komboa kannattaa ehdottomasti kokeilla!

Argentiinalainen chimichurri on mausteinen yrttikastike, jossa maistuu persilja, korianteri, basilika, oregano ja timjami. Yrttien lisäksi fileepihvit saavat makua valkosipulista, sopivan tulisesta chilistä ja raikkaasta limetistä. Argentiinalaiset ovat suomalaisten tavoin todellisia grilliruoan ystäviä, joten chimichurrin ja laadukkaan lihan liitto on kuin kotimaiseen grillikesään luotu!

Muista ottaa liha lämpiämään puolisen tuntia ennen grillaamista. Laita ruokajuomat kylmään, pue grillimestarin essu päälle ja nauti grillatun aterian aromeista!

Grillattu maatiaispossun chimichurri fileepihvi, cantaloupe-kesäkurpitsasalsa ja pekoniin käärityt parsat

Neljälle

Cantaloupe-kesäkurpitsasalsa:

  • 1 cantaloupe-meloni
  • ½ kesäkurpitsa
  • 1 pieni punasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 jalapeno
  • 3 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
  • 1 sitruunan mehu
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria

Pekoniin käärityt parsat:

 

Ota pihvit huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistusta. Tee sillä välin salsa.

Salsaa varten halkaise meloni ja poista siemenet. Leikkaa melonista kuoret pois. Leikkaa meloni ja kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynsi. Hienonna jalapeno (poista siemenet, jos haluat vähemmän tulisen salsan). Hienonna korianteri.

Sekoita kaikki salsan ainekset keskenään ja laita hetkeksi jääkaappiin maustumaan.

Napsauta parsoista puisevat tyvet pois. Ota 4–5 parsaa ja kääräise niiden ympärille pekonisiivu. Grillaa parsanippuja usein käännellen, kunnes pekoni on kypsää ja parsat napakan kypsiä. Ripsauta pintaan suolaa ja mustapippuria.

Grillaa Maatiaispossun chimichurri fileepihvejä noin kolme minuuttia per puoli. Tarjoile salsan ja pekoniin käärittyjen parsojen kanssa.

Laita seurantaan myös Snellmanin Instagram @herrasnellman!

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme runsaasti reseptejä ja tietoa Satokauden kasviksista.