Kaupallinen yhteistyö: Vaasan

Tässä artikkelisarjassa julkaistaan jokaiselle viikonpäivälle oma herkullinen hodariresepti Satokausi-kasviksia unohtamatta. Inspiraatiota on haettu eri mantereiden ruokakulttuureista, joten kahta samanlaista annosta ei tarvitse viikon aikana syödä. Maanantaina julkaistun TACO DOG:in reseptin näet täältä. Monipuolinen ruokavalio on avain kasvisten kulutuksen kasvattamiseen. 

Kuluttajatutkimusten mukaan yli puolet kuluttajista pitää hodareita helposti valmistuvana ruokana ja melkein puolet haluaisi syödä niitä useammin, jos saatavilla olisi terveellisempiä vaihtoehtoja.

Kiinnitä huomiota sämpylän valintaan ja täytteisiin

Vaasan rukiinen DARK DOG on terveellisempi vaihtoehto hodariherkutteluun. Suomessa valmistettu DARK DOG on ensimmäinen hodarisämpylä, joka sisältää täysjyväruista (26%). Sämpylä sisältää myös poikkeuksellisen paljon ravintokuitua (6,1%)! Pelkkä terveellinen sämpylä ei riitä, pitää myös miettiä mitä sämpylän sisään laitetaan!

Tutkimusten mukaan suomalaisten ravitsemuksessa on kaksi keskeistä ongelmaa: liian vähäinen kasvisten syönti sekä liian vähäinen kalan syöminen. Samat haasteet toistuvat lasten ravitsemuksessa. Kalaa tulisi syödä vähintään 2-3 kertaa viikossa ja lapsille usein tutuin muoto on kalapuikko. Lisää rapeutta annokseen tuo keltainen paprika. 

Tämä resepti on saanut inspiraationsa legendaarisesta Fish & Chips -annoksesta. Vaihtamalla ranskanperunat runsaskuituiseen hodarisämpylään saadaan rasvan sekä suolan määrää vähennettyä. Näitä elementtejä voi tuoda mukaan halutessaan perunalastuilla. Annokseen lisätystä keltaisesta paprikasta lapsi saa yhdellä aterialla tarvitsemansa määrän C-vitamiinia. 

 

Tiistai: Peruna (insp. Iso-Britannia ja fish & chips)

fish dog

FISH DOG

 

Tarvitset:

Koristeluun:

  • Perunalastuja (noin 20g), salaatinkastiketta

Tee näin:

Vanhempi: Paistaminen ja pilkkominen

Lapsi: Asetteleminen, murustaminen ja mehun puristaminen

  1. Paista kalapuikkoja 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita. Kalapuikon voi lämmittää myös mikroaaltouunissa tai paistaa pannulla pakkauksen ohjeen mukaisesti.
  2. Avaa Vaasan DARK DOG rukiinen hot dog sämpylä ja laita uuniin hetkeksi kalapuikkojen kanssa.
  3. Suikaloi paprika ja asettele se kalapuikon kanssa sämpylän väliin.
  4. Lohko appelsiini ja purista vähän mehua kalapuikon päälle. Murustele sipsit annokset päälle. Nauti FISH DOG appelsiinilohkojen kanssa.

 

Seuraa Vaasania Facebookissa ja Instagramissa @vaasan_leipomot, niin saat ensimmäisten joukossa tiedot tuoteuutuuksista, resepteistä sekä paljon muita käytännön vinkkejä ruokailuun.

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme jatkossa reseptejä ja tietoa Satokauden kasviksista.