Kaupallinen yhteistyö: Winestate

 

Graavilohi on loppuvuoden juhlien kunniavieras, joka taipuu moneen muotoon. Tässä reseptissä graavilohesta tehdään täyteläinen mousse appelsiinin raikkaalla vivahteella. Seuraksi lasiin kaadetaan tyylikäs riesling Chilestä. 

 

Hapokas riesling on erinomainen seuralainen lohelle

Graavilohi on klassinen suomalainen herkku, joka löytää paikkansa pikkujoulupöydistä aina vuoden vaihteen juhlahetkiin saakka. Tämä resepti antaa perinteiselle graavilohileivälle raikkaan, modernin säväyksen appelsiinin ja tillin avulla, tuoden uutta säihkettä klassikkoon. Täyteläinen smetana ja ranskankerma yhdistettynä sitruksisiin ja yrttisiin vivahteisiin luovat maukkaan yhdistelmän, joka saa viimeisen silauksen paahteisesta mallasleivästä. 

 

 

Viinipariksi sopii erinomaisesti Cono Sur Single Vineyard Block 23 Riesling Organic 2023. Riesling täydentää kokonaisuuden tuomalla annokseen tasapainoa raikkaalla hapokkuudellaan ja hedelmäisillä sävyillään. Tämä riesling tuo juhlapöytään elegantin aromipaletin – sitruunan ja keltaomenan sävyt sekä hennot yrttiset ja pähkinäiset vivahteet korostavat graavilohen ja appelsiinin raikkautta, nostaen pikkujoulujen tai joulupöydän tarjottavat uudelle tasolle.

Tämä viini on kestomenestyjä Viinilehden kilpailuissa. Vuonna 2024 Cono Sur Single Vineyard Block 23 Riesling voitti Vuoden valkoviini -kilpailussa hopeaa ja vuonna 2023 kultaa.

 

 

Graavilohileivät 24 kpl

Valmistusaika: 20 min

Ainekset:

  • 200 g graavilohiviipaleita
  • 2 prk (á 120 g) smetanaa (rasvaprosentti 42 %)
  • 1 prk (150 g) ranskankermaa
  • 1 pieni salottisipuli, hienonnettuna
  • 1 rku tilliä, hienonnettuna
  • 1 appelsiinin kuori, raastettuna
  • 2 rkl appelsiinimehua
  • suolaa ja mustapippuria

Lisäksi:

  • n. 12 viipaletta mallasleipää
  • Voita leipien paistamiseen
  • Lisää tilliä ja appelsiininkuorta suikaleina koristeluun

Ohjeet:

Hienonna ¾ lohesta ja säästä loput koristeluun.

Vaahdota smetana sähkövatkaimella, lisää ranskankerma, hienonnettu lohi, salottisipuli, tilli, appelsiininkuori ja -mehu. Mausta suolalla ja pippurilla.

Paista mallasleipäviipaleet voissa ja leikkaa puoliksi.

Lusikoi lohitäytettä leipien päälle ja koristele lohella, tillillä ja appelsiininkuorella.

 

 

Vinkki: Jos haluat lohitäytteestä paksumpaa ja pursotettavaa, voit jättää ranskankerman pois tai korvata sen maustamattomalla tuorejuustolla.

 

Muista myös seurata Winestatea Instagramissa ja TikTokissa

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme runsaasti reseptejä ja tietoa sesongin kasviksista.