Tämä linssipata virittää loppuvuoden tunnelmaan jouluisilla mausteilla. Granaattiomena-linssipata saa ihanan makeankirpeän makunsa granaattiomenamehusta, joka puristetaan tuoreesta granaattiomenasta. 

Vinkki: Käsittele granaattiomena leikkaamalla hedelmän lakki pois ja tekemällä kuoreen ohuet viillot lakista kantaan. Taivuta hedelmä auki ja poista mehukkaat siemenet ohuista kennomaisista väliseinistä.

 

Granaattiomena-linssipata

Neljälle
Valmistusaika: 60 min

  • 2 granaattiomenaa
  • 1 iso sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 12 dl kasvislientä kuutiosta
  • 2 ½ dl vihreitä linssejä
  • 2 rkl tomaattisosetta
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl juustokuminaa
  • suolaa ja mustapippuria

Tarjoiluun:

 

Mehusta ensin granaattiomenat. Halkaise granaattiomenat kahtia ja poista siemenet käsin. Ota noin desilitra siemeniä talteen viimeistelyä varten. Laita loput siemenet kulhoon ja painele niitä perunasurvimella niin, että mehu irtoa. Siivilöi mehu. Voit myös mehustaa siemenet soseuttamalla ne sauvasekoittimella.

Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna rypsiöljy paksupohjaisessa kattilassa tai padassa. Kuullota sipulia ja valkosipulia noin viisi minuuttia, kunnes ne ovat läpikuultavia.

Huuhtele ja valuta linssit.

Lisää kaikki ainekset kattilaan sipulien joukkoon. Kiehauta ja madalla lämpöä. Hauduta hiljalleen noin 45 minuuttia, kunnes linssit ovat pehmeitä ja pata sakeaa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Viimeistele pata granaattiomenan siemenillä ja hienonnetulla lehtipersiljalla. Tarjoa keitetyn riisin ja ranskankerman kanssa.

 

Tämä resepti on julkaistu alun perin Satokausikalenterissa 2024. Kaikki myynnissä olevat Satokausikalenterit löydät verkkokaupastamme. Satokausikalenterista löydät aina ajankohtaiset tiedot kunkin sesongin kasviksista.