Kaupallinen yhteistyö: Rooty

 

Pikaruokaa perunasta – tämän värikkään wokin salaisuus on Rooty Wokkiperuna!

Tämä yhdessä pannussa valmistuva ateria on paitsi nopea, myös helposti muunneltavissa juuri sen mukaan, mitä kasviksia jääkaapista sattuu löytymään. Wokkipannussa pääosaan nousevat kotimainen Rooty Wokkiperuna ja hedelmäinen papaija, jotka yhdessä luovat yhdistelmän raikkautta, lämpöä ja rapeutta.

 

Peruna taipuu wokkiinkin

Rooty Wokkiperuna tuo tähän reseptiin aivan uudenlaista twistiä. Tämä resepti todistaa, että peruna on todellinen ruokapöydän moniottelija – se sulautuu monenlaiseen makumaailmaan eikä jätä nälkäiseksi. 

 

Papaija – eksoottinen yllättäjä

Kypsänä papaija on hunajaisen makea ja mehukas – täydellinen vastapaino suolaiselle broilerille ja kirpsakalle wok-kastikkeelle. Papaija ei ole loistovalinta pelkästään makunsa vuoksi: se sisältää myös runsaasti C-vitamiinia, kuituja ja ruoansulatusta edistävää papaiinia.

 

Kanawokki papaijalla

 

Annoksia: 3-4

Valmistusaika: 20 min

 

Ainekset:

Lisäksi:

  • 1 pnt korianteria

 

Valmistusohje

Kuori papaija, poista siemenet ja leikkaa suupalan kokoisiksi kuutioiksi. Suikaloi paprika ja punasipuli ohuiksi viipaleiksi, ja raasta valkosipuli. Rouhi noin puolet cashewpähkinöistä ja jätä loput annosten koristelua varten.

Poista salkopapujen terävät päät ja leikkaa pavut noin 3 cm paloiksi.

Kuumenna wokkipannu tai iso paistinpannu. Lisää öljy ja kypsennä broilerisuikaleet.

Lisää pannulle valkosipuli, paprika, punasipuli ja salkopavut. Paista muutama minuutti, kunnes kasvikset pehmenevät hieman ja saavat kevyesti väriä.

Lisää Rooty Wokkiperuna ja paista noin 5–7 minuuttia.

Kaada wok-kastike pannulle, lisää ripaus suolaa ja sekoita. Lisää lopuksi papaijakuutiot ja rouhitut cashewpähkinät. Kypsennä vielä hetki, jotta papaija ehtii lämmetä.

Tarjoile heti ja viimeistele annokset cashewpähkinöillä ja korianterilla.

 

Vinkki! Broilerin sijaan voit käyttää esimerkiksi savutofua.

 

 

Tutustu myös Rootyn omaan potturikkaaseen reseptipankkiin.

 

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri – jaamme päivittäin reseptejä ja tietoa sesongin kasviksista.