Kaupallinen yhteistyö: Winestate

 

Roseekausi on paras kausi. Helmeilevä ja täydellisen vaaleanpunainen Chavin Coteaux d’Aix en Provence Rosé Organic on vertaansa vailla kesäpäivän kumppanina. Seuralaiseksi ihastuttavalle roseeviinille valmistetaan raikas ja kesäinen mansikkasalaatti. 

 

Kaunis viinipullo ja värikäs salaatti koristavat juhlapöydän

Usein yksinkertainen on kaunista. Välimeren alueen keittiöstä inspiroitunut hurmaava mansikkasalaatti on kuin kesä lautasella. Mehukkaat mansikat, makeat keltaiset helmitomaatit, tuore pinaatti ja rucola, sekä aromaattiset yrtit luovat herkullisen kokonaisuuden. Jogurtti-basilikakastike kruunaa salaatin antaen sille täyteläisen ja raikkaan loppusilauksen. Salaatti on helppo valmistaa ja se ihastuttaa niin ulkonäöllään kuin maullaan.

Chavin Coteaux d’Aix en Provence Rosé Organic on tyylikäs luomuviini, jonka väri muistuttaa hellepäivän auringonlaskua. Viinin elegantti makumaailma on kuin tehty kesäpäivien iloisiin hetkiin ja pitkiin iltoihin. Maultaan hedelmäinen ja raikas viini hurmaa tuoksuhermoja metsämansikan, vadelman ja punaherukan aromeilla. Rypälesato korjataan yöllä, jolloin rypäleet pysyvät viileänä ja säilyttävät raikkautensa.

Jogurttikastikkeella kruunattu mansikkasalaatti ja Chavin Coteaux d’Aix en Provence Rosé Organic ovat siis täydellinen pari. Istu alas ystävien seurassa ja nauti. 

 

mansikkasalaatti

Kesän ihanin mansikkasalaatti 

4 henkilölle

Valmistusaika: 30 min

 

Jogurtti-basilikakastike

 

  • 350 g turkkilaista jogurttia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 pnt basilikaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl raastettua parmesaania
  • hyppysellinen suolaa ja pippuria

 

Salaattimansikkasalaatti

 

  • 250 g mansikoita
  • 100 g keltaisia helmitomaatteja
  • n. 50 g tuoretta pinaattia
  • n. 50 g tuoretta rucolaa
  • 1 pnt herneenversoja (halutessasi)
  • 2 (á 220 g) palloa laadukasta mozzarellaa
  • 1 rkl rouhittuja pistaasipähkinöitä
  • 2 + 1 rkl oliiviöljyä
  • balsamicosiirappia
  • suolaa ja pippuria

 

Valmista kastike. Kuori valkosipulinkynsi ja nypi basilikan lehdet irti varsista. Lisää kaikki raaka-aineet tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi kastikkeeksi. Huomioithan, että käyttämäsi jogurtti vaikuttaa paljon siihen kuinka paksua tai juoksevaa kastikkeesta tulee. Kuivemmasta ja lohkeavasta jogurtista tulee paksumpi kastike kuin pehmeämmästä jogurtista.

Levitä kastike laakealle vadille. Asettele kastikkeen päälle rucola, pinaatti ja herneenversot. Pirskottele päälle 2 rkl öljyä sekä mausta hyppysellisellä suolaa sekä pippuria. Lisää mozzarellapallot keskelle ja niiden ympärille mansikat ja tomaatit halkaistuina. Lisää mozzarellapallojen päälle 1 rkl öljyä, balsamicosiirappia sekä vähän suolaa ja pippuria. Viimeistele salaatti ripottelemalla rouhitut pistaasipähkinät sen päälle.

 

Muista myös seurata Winestatea Instagramissa ja TikTokissa

 

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme runsaasti reseptejä ja tietoa sesongin kasviksista.