Kaupallinen yhteistyö: Joutsenmerkki

Teemme päivittäin valintoja, jotka vaikuttavat ympäristöömme. Entä jos voisimme tehdä nämä valinnat helpommin ja samalla tukea vastuullisempaa, ympäristöä paremmin huomioivaa kulutusta? Anna Joutsenmerkin auttaa!

Vaikea saada. Helppo valita.

Joutsenmerkki kertoo kokonaisvaltaisesta ympäristötyöstä. Merkin vaativissa kriteereissä huomioidaan tuotteen koko elinkaaren olennaiset vaiheet raaka-aineista ja tuotannosta aina kierrätykseen asti. Merkki myönnetään siis vain tuotteille ja palveluille, jotka kuuluvat ympäristön ja terveyden kannalta markkinoiden parhaisiin. Joutsenmerkin johdattamana onkin helppo tehdä ympäristön kannalta parempia valintoja. Vaikka Joutsenmerkin vaativien kriteerien läpäisy on yrityksille vaikeaa,  se takaa meille, että ympäristölle paremmat tuotteet on helppo valita kaupan hyllyltä. Näin voimme olla varmoja, että kulutusvalintamme ovat kestävämpiä ja auttavat vähentämään ympäristön kuormitusta. 

 

Kotiisi ympäristölle parempia tuotteita

Miten tehdä kestävämpiä valintoja kotona? Satokausi-keittiössä lähdemme rakentamaan tarjoilut aina sesongin kasvisten ympärille. On hyvä miettiä mitä raaka-aineita kannattaa hyödyntää eri vuodenaikoina. Talvella sitrushedelmät ovat parhaimmillaan ja niitä on runsaasti. Hauskat cocktailtikut voi asetella sitrushedelmän ympärille tai muffinit voi viimeistellä veriappelsiiniviipaleilla.

Kun ruokapuoli on kunnossa, on hyvä tarkastella miten kaiken voisi tehdä mahdollisimman ympäristöystävällisesti. Huomioi ainakin nämä asiat:

  • Kierrätä pakkaukset oikein
  • Käytä pestäviä siivousvälineitä
  • Hyödynnä luonnonmateriaaleja
  • Säästä vettä ja sähköä
  • Kompostoi oikein
  • Vaihda Joutsenmerkittyihin pesuaineisiin
  • Vältä liiallista pakkausmateriaalia

Kunnon työvälineillä ja puhdistusaineilla myös siivous onnistuu leikiten. Mutta mistä tunnistaa ympäristölle hyvän valinnan ja mitä asioita pitäisi milloinkin huomioida? Kaikkea on usein mahdotonta selvittää itse, onneksi Joutsenmerkki auttaa! Joutsenmerkittyjä tuotteita suosimalla löydät aina parhaat vaihtoehdot ja voit nauttia kodista puhtaalla omallatunnolla.

Tutustu Joutsenmerkittyihin tuotteisiin

Joutsenmerkityt tuotteet eivät ainoastaan vähennä kemikaalikuormaa kotiympäristössämme, vaan myös tukevat kestävää kehitystä. Tiesitkö, että esimerkiksi muffinivuoat, kynttilät tai juomapakkaukset voivat olla Joutsenmerkittyjä? Joutsenmerkittyjä tuotteita suosimalla otat askeleen kohti omaa vastuullisuutta, puhtaasti.

Tutustu lisää Joutsenmerkin kriteereihin ja ota Joutsenmerkki seurantaan myös Instagramissa @joutsenmerkkifi, josta saat vinkkejä kestävämpään tulevaisuuteen.