Helmikuussa sesongissa olevasta valkosipulista valmistat helposti erilaiset kastikkeet ja lisukkeet. Tämä koukuttava valkosipuliconfit maistuu taivaallisen herkulliselta lautasella kuin leivän päälläkin.

Vinkki: Rasva- eli confit-kypsennystä käytetään perinteisesti luullisille lihoille, mutta valmistustapa sopii hyvin myös kasviksille, muun muassa valkosipulille ja fenkolille. Voit maustaa kypsennysöljyn esimerkiksi rosmariinilla tai chilillä.

 

Koukuttava valkosipuliconfit

Valmistusaika: 60 min

 

Lämmitä uuni 100-asteiseksi.

Kuori valkosipulit varovasti. Siirrä kynnet uuninkestävään, pieneen mutta laakeaan astiaan. Peitä kokonaan öljyllä ja nosta uuniin. Kypsennä uunissa 45–60 minuuttia tai kunnes valkosipulinkynnet ovat täysin pehmenneet.

Ihanat, öljyssä kypsytetyt valkosipulit säilyvät jääkapissa kannellisessa astiassa noin viikon. Voit myös pakastaa valkosipulinkynnet, jolloin ne säilyvät noin kolme kuukautta. Hyödynnä kypsennyksessä käytetty öljy esimerkiksi pastakastikkeessa.

Säilytä confit-valkosipuleita viileässä. Levitettävän pehmeät confit-kypsennetyt valkosipulit maistuvat esimerkiksi paistetun makkaran kanssa tai leivän päälle levitettynä.

 

Tämä resepti on julkaistu alun perin Satokausikalenterissa 2023. Kaikki myynnissä olevat Satokausikalenterit löydät verkkokaupastamme. Satokausikalenterista löydät aina ajankohtaiset tiedot kunkin sesongin kasviksista.