Kaupallinen yhteistyö I AM POP UP

Kesä on parasta ruokasesonkia! Kanssamme samaa mieltä on myös huippulahjakas kokki Kozeen Shiwan. Monessa liemessä keitetty Shiwan on noussut ruoka- ja ravintolamaailman huipulle nopeasti ja nuorella miehellä tuntuukin olevan vuorokaudessa tuplasti tunteja meihin muihin verrattuna.

Kozeen Shiwan, keittiöiden kapinallinen, on kunnostautunut viime aikoina erityisesti I AM POP UP -ravintolakonseptin järjestäjänä. Kekseliäät illalliset ovat tarjonneet yleisölle huippulaatuisen ruoan lisäksi myös kokemuksia muille aisteille. Musiikkia, yhteisöllisyyttä ja tietysti reilu annos Shiwanin ympärillä pyörivää hypeä.

Annetaan miehen itse kertoa, mistä tässä kaikessa on kyse.

Kozeen Shiwan

Kozeen Shiwan

Kozeen Shiwan, mikä ihme on I AM POP UP?

I AM POP UP on korkeatasoinen konseptiravintola, jonka tarkoitus on laajentaa näkemystä ravintola-alasta ja tuoda ruokamaailmaan uusia ajatuksia ja ideoita. Haluan konseptilla herättää tunteita, nostattaa kysymyksiä ja jopa provosoida. Ennen kaikkea haluan muuttaa ihmisten mielikuvan siitä, mitä ravintola ja illallinen voivat olla. I AM POP UP on enemmän kuin ravintola – kyseessä on elämys, brändi ja ilmiö.

Miksi halusit järjestää tapahtuman?

Kesä on raaka-aineiden näkökulmasta parasta aikaa, sen takia Summer Season valikoitui I AM POP UP:in kauden teemaksi. Halusin käyttää kaikkia lempiraaka-aineitani, joita saa nimenomaan kesällä. I AM POP UP:in tiimoilta järjestään vuosittain vähintään yksi tällainen isompi projekti. Tavoitteena on kasvaa maailmanlaajuiseksi tapahtumaksi, kehittää konseptia eteenpäin ja tietysti kehittyä itse siinä rinnalla.

Kozeen Shiwan

Minkälaista ruokaa on syytä odottaa tapahtumassa?

Ruoka tulee olemaan hyvin sesongin mukaista: kesäistä, vihreää, raikasta, visuaalista ja jopa leikkisää tietyssä mielessä. Illallisella tullaan näkemään ja maistamaan mielenkiintoisia makuyhdistelmiä ja ruokaa, jota ei saa mistään muualta. Yllätysmomentti on taattu!

Onko sinulla jotakin ruokafilosofiaa? Nimeä kolme itsellesi tärkeää asiaa ruoanlaitossa.

Koko ruoanlaittoni on yhtä filosofiaa. Minulle on tosi tärkeää olla koko ajan tietoinen kaikesta mitä teen ja miksi sitä teen. Olipa kyseessä ravintola, annos, tietty makuyhdistelmä tai tarjoilutapa, kaikelle pitää olla syy ja sanoma. Yhteisöllisyys on minulle myös sydäntä lähellä. Tämän takia I AM POP UP -tapahtumissa aina istutaan yhden ison pöydän ääressä – ruoka todellakin yhdistää ihmisiä. Parhaat mahdolliset raaka-aineet, niiden ymmärtäminen ja raaka-aineiden arvostaminen ovat minulle myös erittäin merkityksellisiä asioita.

Kozeen Shiwan

Kozeen Shiwan

Kuinka hyödynnät satokausiajattelun ruoanlaitossasi?

Kokkaukseni perustuu täysin satokausiin. Käytän ruoanlaitossani juuri niitä raaka-aineita, jotka ovat sillä hetkellä parhaimmillaan ja hyvin saatavilla.

Kuinka satokausi näkyy I AM POP UP:issa?

Käytän vain sen hetkisiä raaka-aineita, joten satokausiajattelu näkyy lautasilla vahvasti. Annokset saattavat heinäkuun aikana muuttua, sillä sääolosuhteet, lämpötila ja luonto muuttuvat jatkuvasti. I AM POP UP:in menu elää hyvin vahvasti luonnon kanssa rinnakkain.

Kozeen Shiwan

Kozeen Shiwan

Mikä on lempikasviksesi juuri nyt? Miksi?

Tällä hetkellä kurkku on lempparini. Siitä on todella hyviä lapsuusmuistoja, herättää nostalgisia tunteita. Sain hetki sitten maistaa Jukka Aholan pikkukurkkuja Svarfarsin tilalta, ne olivat parhaimman makuisia ikinä! Tykkään kurkusta myös sen monipuolisuuden takia. Sitä voi käyttää ruoanlaitossa kylmänä, kuumana ja myös jälkiruoassa. Kurkun maku ja tuoksu suorastaan huutavat kesää!

Sinulla on aina monta rautaa tulessa. Mitä seuraavaksi voi odottaa?

Seuraavaksi on tulossa kaksi todella mielenkiintoista projektia Helsinki Design Week -tapahtumassa. Teen myös taideillallisen Pietarissa ja lokakuussa lähden Hong Kongiin tekemään viiden päivän pop-up ravintolan. Aloitan pian myös työt eräässä Suomen arvostetuimmassa ravintolassa. Eli maailman valloitus jatkuu!

***

I AM SUMMER SEASON -illallinen järjestetään heinäkuun jokaisena perjantaina ja lauantaina. Varaa lippusi illalliselle tästä

Illallinen on kasvispohjainen ja siinä käytetään kalaa ja lihaa pienissä määrin. Menu on myös saatavilla täysin vegaanisena. Illalliset alkavat aina klo 20:00 ja jokaiseen kattaukseen mahtuu 20 henkeä. Paikkana toimii Kasarmikatu 21. Hinta on 160 € sisältäen 16 tarjoilua ja juomapaketin.

Satokausikalenteri arpoo Facebook-sivullaan heinäkuussa lipun tapahtumaan. Pistä sivu seurantaan ja osallistu kisaan!

Kozeen Shiwan

Kozeen Shiwan