Kaupallinen yhteistyö: Visit Lahti

 

Lähdimme päiväreissulle Lahden seudulle ja testasimme kesän 2024 parhaat ruokakohteet, joihin pääsee veneellä. Meidän matkamme taittui Suomen kauneimmaksi maisemareitiksikin valitun tieosuuden kautta kohti sesongin herkullisimpia makuelämyksiä. Ota talteen tärpit onnistuneeseen kesäpäivään Päijänteen kansallispuiston henkeäsalpaavissa maisemissa ja lähde itsekin kokemaan pala Suomen kauneinta luontoa niin kimmeltävistä järvimaisemista kuin sesongin mukaisista lähiruoista nauttien.

 

Täyden palvelun majoitusta ja kokonaisvaltaisia ruokaelämyksiä

Matka Pohjoismaiden Malediiveille

Lehmonkärki Resort on tarjoillut majoituspalveluita vierailleen jo yli 50 vuoden ajan. Lehmonkärki Resort on Pohjoismaiden ainoa matkailukohde, jossa on mahdollista yöpyä kuin Malediiveilla konsanaan! Veden päälle rakennetut Haasit tarjoavat unohtumattoman irtioton ympäröivästä maailmasta, sillä kohteessa pääsee nauttimaan kylpytakkiin kietoutuneena omasta rauhasta täysin siemauksin. Yksityinen sauna, ulkoporeamme ja Haasiin tarjoillut ateriat viimeistelevät elämyksen.

 

 

Lehmonkärjen venesatamaan voi myös pysähtyä hetkeksi poiketen nauttimaan Rantaravintolan jokavuotista suosikkiherkkua, britakakkua, tai à la carte -listan lähiraaka-aineita pursuavia annoksia. Lehmonkärjestä on lyhyin venematka Päijänteen kansallispuiston pääsaarelle, Kelventeelle. Matka taittuu Lehmonkärjen vierassatamassa vietetyn yön jälkeen omalla veneellä tai resortista vuokratulla sup-laudalla tai kajakilla. Lehmonkärki on myös Päijänteen kansallispuiston virallinen opastuskeskus.

 

kaksi naista syömässä ruokaa terassilla

 

Veneilijöiden suosikkisatama

Sysmässä sijaitsevan Ilola Innin vierasvenesatama on jo kahdesti valittu veneilijöiden toimesta Suomen parhaaksi. Satamassa voi nauttia rantaravintolan täytettyjä artesaanileipiä, joiden perässä Sysmään ajetaan jopa Helsingistä asti. Ilola Innissä on kahdeksan hurmaavaa boutique-hotellihuonetta, jotka ovat saaneet nimensä ja inspiraationsa sisustukseen Sysmäläisten vaikutusvaltaisten henkilöiden mukaan. Kesäkahvilan yhteydessä on vieraiden käytettävissä sekä sauna että ympärivuotisesti lämmitetty infinity -uima-allas, joista molemmista aukeaa näkymät sinisenä hohtavalle Päijänteelle. Ilola Innistä pääsee helposti vuoden ympäri vastarannan saarelle, kansallispuiston korkeimmalle kohdalle Päijätsalon näkötorniin ihailemaan kansallismaisemia joko itsenäisesti tai oppaan opastuksella.

 

 

Lämminhenkistä tunnelmaa ja makuelämyksiä yhdellä Päijänteen suurimmista satamista

Jo kymmeniä vuosia asiakkaitaan palvellut Padasjoen satama on keväällä 2024 saanut Laivarannalle ja ravintolalle uudet yrittäjät. Padasjoen Laivarannassa on lähes 300 venepaikkaa, mikä tekee siitä yhden Päijänteen suurimmista satamista, jossa kaikki Päijänteen isot veneet ovat. Kesän aikana satama-alueella on paljon tapahtumia aina Päijännepurjehduksesta sahtimarkkinoihin ja venetsialaisiin. Padasjoen satamasta pääsee myös helposti erilaisilla venetakseilla veneilemään ja käymään Päijänteen kansallispuistossa.

Uudistunut Laivaranta Palas on remontoitu kodikkaaksi ja sisutettu kierrätetyillä materiaaleilla saaden vaikutteita mummolan tunnelmasta. Ruokalistalla näkyy vahvasti yrittäjien vuosien varrella tekemät matkat ympäri maailmaa, josta on kerätty niin inspiraatiota annoksiin kuin lautasia, joilta muun muassa tuoreista, edellisenä yönä kalastetuista Päijänteen muikuista pääsee nauttimaan.

 

 

 

Palkintoja kahmineet viinit houkuttelevat kävijöitä pitkästäkin matkasta

 

Hollolassa vietetään viinitilan 10. juhlavuotta

Hollolassa sijaitseva Ainoa Winery viettää tänä vuonna 10. juhlavuottansa. 10 vuoden aikana tilalla on tehty pitkäjänteistä työtä marjaviinien suosion kasvattamiseksi, ja työ onkin tuottanut tulosta – vuonna 2016 Ainoa Winery voitti Suomen ensimmäisen kultamitalin kansainvälisessä viinikilpailussa, ja viime vuonna Ainoa Wineryn hillasta valmistettu Valokki -jälkiruokaviini oli Alkon ostetuin jälkiruokaviini. Ainoa Wineryn tilalla viinejä pääsee maistelemaan ennen ostopäätöstä, ja yritys järjestää myös monipuolisia viinimaisteluita, joissa yhdessä maistellen löydetään yhteen sointuvat viinit ruokien kanssa nautittavaksi.

 

 

 

Maalaisidylliä Kalkkisissa

Kalkkisissa sijaitseva Pihamaa on toiminut marjatilana jo 1970-luvulta lähtien. Vuonna 2000 tilan marjoista alettiin valmistaa viinejä, minkä lisäksi myös Heinolassa toimii panimo, jossa valmistuu oluita, siidereitä ja limonadeja. Tällä hetkellä valikoimissa onkin jo lähes 40 eri tuotetta! Pihamaa on voittanut monia palkintoja — muun muassa Pihamaan Valkoinen ja Pihamaan Rosé ovat menestyksekkäästi ottaneet kultaa tilaviinikisoissa.

 

 

Pihamaan ympäristö on maalaisidylliä parhaimmillaan! Pihamaan tilapuodista saa tilan omia ja muiden lähialueen pientuottajien tuotteita sekä kahvilan puolella pääsee maistelemaan ukrainalaisen kondiittorin tilan marjoista valmistamia herkkuja. Pihapiirissä pääsee myös ihmettelemään pupujen touhuja, ja ulkotilojen terassilla voi kesälauantaisin nauttia livemusiikista. Pihamaa ei siis ole pelkkä tuotteiden ostopaikka, sillä vierailusta vähintään puolet on elämystä.

 

 

Seuraa Visit Lahtea Instagramissa @visitlahti_official ja saat jatkossakin parhaat tärpit Lahden seudun matkailuun!

 

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jossa jaamme runsaasti reseptejä ja tietoa Satokauden kasviksista.