Kaupallinen yhteistyö: Dr. Oetker

Britakakku on perinteisesti kesäinen herkku, mutta tämä rullalle kääräisty marenkikakku sopii mainiosti joulun aikaan! Sesongin ihanista klementiineistä keitetään vaniljainen hilloke, joka maistuu tortun välissä yhdessä Dr. Oetkerin uuden hasselpähkinämoussen kanssa.

 

 

Klementiini – suomalaisten suosikkimandariini!

Pikkusitrukset aloittavat koko talven kestävän sitrushedelmien sesongin. Puhekielessä pikkusitruksista puhutaan usein “mandariineina”, mutta tiesitkö, että mandariinin viljelylajikkeita on yli 300?

Klementiini on välimerenmandariinin ja vanhan Comuna-appelsiinilajikkeen risteymä. Sitä pidetään makeimpana mandariinia ja se sisältää vain harvoin siemeniä. Klementiinien kuori irtoaa helposti ja niiden väri on kauniin oranssi. Kuorta voi hyvin hyödyntää appelsiinin ja sitruunan kuoren tapaan hyvin pestynä.

Klementiinien sesonki on sopivasti joulun tienoilla, joten niitä kannattaa hyödyntää joulunajan ruuissa ja leivonnaisissa. Keittele tuplasatsi marenkikääretorttumme vaniljaista klementiinihilloketta ja tarjoile sitä paahtoleiville sipaistuna, joulupuuron kaverina taikka juustotarjottimella. 

 

Dr. Oetker kakkumoussella onnistut aina! 

Dr. Oetkerin suositut kakkumousset ovat saaneet yhden makuvariaation lisää. Herkullinen hasselpähkinän makuinen mousse on omiaan joulunajan leivonnaisissa vaikkapa raikkaisiin pikkusitruksiin yhdistettynä.

Helpot mousset valmistuvat muutamassa minuutissa ja moussejauheen lisäksi tarvitset vain raikasta kylmää maitoa, johon jauhe vatkataan. Mousse on heti valmista käytettäväksi ja se sopii täytekakkujen ja kääretorttujen täytteeksi sekä kuppikakkujen kuorrutukseksi. Kakkumoussea sisältävät leivonnaiset säilyvät jääkaapissa kaksi vuorokautta ja ne voi myös pakastaa.

Hasselpähkinän lisäksi makuvaihtoehtoina ovat vaniljainen, suklainen ja mansikkainen kakkumousse.

 

Marenkikääretorttu

Marenkikääretorttu:

 

Klementiinihilloke:

 

Hasselpähkinämousse:

  • 1 pss Dr. Oetker Hasselpähkinän makuista kakkumoussea
  • 2 ½ dl maitoa

 

Koristelu:

 

Marenkikääretorttu:

Valmista marenki Marenkijauhepussin ohjeen mukaan marenkijauheesta ja vedestä.

Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Mittaa toiseen jauhoon voi ja sokeri, vaahdota käsivatkaimella. Lisää munat yksitellen. Sekoita voi-sokeri-munaseokseen jauhot ja maito vuorotellen. 

Levitä sokerikakkumassa leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Levitä marenki päälle. Ripottele pinnalle hasselpähkinärouhe. Paista marenkikääretorttupohjaa 150 asteisen uunin alaosassa 30 minuuttia. Anna jäähtyä.

Kippaa kääretorttu varovasti leivinpaperin avulla nurinkurin pöydälle. Levitä tortulle klementiinihilloke ja hasselpähkinämousse. Säästä osa moussesta koristeluun. Kääri torttu rullalle ja siirrä tarjoiluvadille. Anna tekeytyä jääkaapissa puolisen tuntia ennen koristelua ja tarjoilua.

Koristele marenkikääretorttu hasselpähkinämoussella, klementiinisiivuilla, valkosuklaisilla lumihiutaleilla ja kultakimallesuihkeella. 

 

Klementiinihilloke:

Kuori klementiinit ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Laita kattilaan yhdessä sokerin ja sitruunan mehun kanssa. Halkaise puolikas vaniljatanko ja raaputa siemenet veitsen terällä, lisää sekä siemenet että halkaistu vaniljatanko kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla, mieluiten seuraavaan päivää.

 

Hasselpähkinämousse:

Sekoita pussin sisältö ja kylmä maito keskenään kulhossa. Vaahdota seosta sähkövatkaimen pienimmällä teholla 1 minuutin ajan ja sitten täydellä teholla noin neljä minuuttia. 

 

Tutustu Dr. Oetkerin tuotteisiin heidän kotisivuillaan. Ota seurantaan myös inspiroivat somekanavat (FB: @leivojakoristele ja IG: @leivojakoristele)!

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme jatkossa reseptejä ja tietoa Satokausi-kasviksista.