Muheva munakoiso ilahduttaa monipuolisuudellaan – kokkaile herkullista munakoisolasagnea. Nauti mehevä munakoisolasagne raikkaan vihersalaatin kanssa.

Vinkki: Kevyempi versio lasagnesta syntyy korvaamalla pasta kasviksilla, kuten kesäkurpitsalla. Leikkaa vihannekset pitkittäin lasagnelevyjen kaltaisiksi siivuiksi ja paahda uunissa tai pannulla ruskeaksi.

 

Mehevä munakoisolasagne

Kuudelle
Valmistusaika: 1,5 h

  • 2 munakoisoa (noin 700 g)
  • suolaa
  • lasagnelevyjä
  • ½–2 dl juustoraastetta pinnalle

Tomaattikastike:

  • öljyä paistamiseen
  • 1 iso sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä 
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 2 rkl balsamicoetikkaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl vettä
  • 1 nippu basilikaa

Valkokastike: 

  • 80 g voita 
  • 1 dl vehnäjauhoja 
  • 1 l maitoa
  • 1 dl vahvaa juustoraastetta
  • ½–1 tl suolaa
  • ripaus muskottipähkinää 
  • mustapippuria

 

Leikkaa munakoiso sentin paksuisiksi kiekoiksi. Ripottele päälle suolaa ja itketä nesteen poistamiseksi.

Valmista tomaattikastike. Silppua sipulit pieneksi, kuullota öljyssä muutama minuutti. Lisää balsamico ja tomaattimurska. Mausta suolalla ja sokerilla. Lisää vesi ja anna porista miedolla lämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia. Lisää lopuksi hienonnettu basilika.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pyyhi neste munakoisojen pinnalta talouspaperilla ja paahda ruskeaksi noin 15 minuuttia.

Valmista valkokastike. Sulata voi kattilassa, lisää vehnäjauho. Kypsennä jauhoja kattilassa keskilämmöllä noin 3 minuuttia koko ajan sekoittaen, älä anna ruskistua. Lisää maito vähitellen. Jatka sekoittamista, kunnes kastike paksuuntuu, ota pois levyltä. Lisää mausteet ja juustoa kourallinen kerrallaan, sekoita. 

Kauho uunivuoan pohjalle valkokastiketta ja lado päälle lasagnelevyjä. Lisää kerros tomaattikastiketta, munakoisoa, valkokastiketta sekä lasagnelevyjä. Valmista seuraavat kerrokset samaan tapaan, lopeta kerrokseen pastaa ja valkokastiketta. Ripottele pinnalle juustoa ja paista uunissa 175 asteessa 45 minuuttia. Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele basilikalla.

 

Tämä resepti on julkaistu alun perin Satokausikalenterissa 2023. Kaikki myynnissä olevat Satokausikalenterit löydät verkkokaupastamme. Satokausikalenterista löydät aina ajankohtaiset tiedot kunkin sesongin kasviksista.

Munakoisolasagne