Kaupallinen yhteistyö: Myllyn Paras

Suomalaisten suosikkisienet suppilovahverot päätyvät Satokausi-keittiössä pataan täysin kotimaisen Myllyn Paras -kuviopastan kanssa. Pastan keittohöyryissä kypsyy helposti myös kuitupitoinen kerä: ruusukaali. Lopputuloksena lautasilla on helposti kokattu ja täyteläisen herkullinen lohturuoka syyspäivien nautinnoksi!

Oletko jo kuullut täysin kotimaisesta ja ensiluokkaisesta Myllyn Paras -kuviopastasta?

Me suomalaiset todella rakastamme pastaa ja syömmekin sitä viikoittain! Yleensä kotimaisissa pastoissa käytetään osaksi ulkomaista durum-vehnää. Sen sijaan Myllyn Paras -kuviopastaperheen kuitupitoiset pastat valmistetaan täysin kotimaisista aineksista eli supisuomalaisesta vehnäjauhosta ja raikkaasta vedestä! Kotimaisuuden ansiosta korkealaatuinen Myllyn Paras -kuviopasta ei tulevaisuudessakaan rasita kukkaroa. 

Myllyn Paras -kuviopastaperheeseen kuuluu kolme monipuoliseen kokkaukseen sopivaa pastaa: kastikkeet kierteisiinsä kaappaava Kierrepasta, sakeiden kastikkeiden sankari Simpukkapasta sekä vinoon leikattu perinteinen Putkipasta. Näiden lisäksi aivan uusi tulokas kuviopastaperheessä on lainereunainen Täysjyvä Minilasagne, joka on täydellinen vaikkapa lasagnettessa tai laatikkoruoissa! 

Monipuolisilla pastatuotteilla kokkaat somen puhutuimmat trendireseptit tai nautiskelet tutuista ja perinteisistä klassikkoannoksista kotimaasta tai kaukomailta, kuten vaikkapa koko perheen herkusta makaronilaatikosta. 

Tiesitkö, että pastan muoto ei ole ainoastaan hauska ulkonäköseikka, vaan eri muotoiset pastat sopivat nautittavaksi erilaisten kastikkeiden kanssa! Tämän artikkelin reseptiin voit valita minkä tahansa kuviopastan Myllyn Paras -kuviopastoista

suppilovahveropasta

Satokausikalenteri rakastaa, rakastaa, RAKASTAA vahveroita sekä rouskuvaa ruusukaalia! 

Lokakuussa sesongissa on muun muassa nämä mielettömän maukkaat ja terveelliset luonnonherkut: suppilovahverot (ja vahverot yleisesti) sekä ravinteikas ruusukaali. 

Tässä reseptissä korostimme suppilovahveroiden mietoa ja lievästi makeata makua kivasti vielä sienifondilla. Torvimainen ja pienehkö suppilovahvero on yksi suomalaisten lempisienistä, joka sopii syötäväksi kokonaisuudessaan lakista aina jalkaan asti. Jalka on syytä halkaista kuitenkin ennen käyttöä, jotta saadaan roskat karistettua jalan sisältä. Rutkasti D-vitamiinia sisältäviä suppiksia voi käyttää pastan lisäksi erilaisissa muhennoksissa, paistoksissa, piirakoissa, etikkasäilykkeissä tai ne voi jopa karamellisoida jälkiruokien kanssa nautittavaksi! 

Pastan päälle voi höyryttää vaikkapa ruusukaalia. Ruusukaalissa on kaikista kaaleista eniten kuitua ja siinä on paljon makua! Se on lisäksi loistava raudan sekä C-, K- ja A-vitamiinien lähde. Ruusukaali viihtyy mainiosti viileissä ja kylmissäkin oloissa ja ei säikähdä pikkupakkastakaan! Sen voi nauttia raakana salaatissa, höyryttämällä, kypsäksi keitettynä, rapeapintaiseksi paahdettuna tai vaikkapa kerman kanssa haudutettuna.

suppilovahveropasta

Näin keität täydellisen al dente -pastan kuin pro! 

Täydellisen pastan keittäminen ei ole vaikeaa, sillä helpon ohjeen löydät aina pastapakkauksen kyljestä. Täydellisen al dente -pastan keität näin: 

  1. Kiehauta raikas vesi.
  2. Lisää riittävästi suolaa. 
  3. Lisää valitsemasi pasta joko fiiliksen tai esimerkiksi kastikkeen koostumuksen mukaan.   
  4. Sekoita pastaa alkuvaiheessa hyvin. 
  5. Pidä kantta raollaan keittäessäsi pastaa. 
  6. Noudata pakkauksessa annettua keittoaikaa. Maistaminen on kuitenkin pastan a ja o eli keitä pasta ”al denteksi”, siis jättäen siihen pienen purutuntuman. 
  7. Jos pastaa kypsennetään vielä osana laatikkoruokaa tai paistosta, keitä pastaa hieman lyhyempi aika. 
  8. Valuta lopuksi pasta lävikön avulla. Kypsää pastaa ei kannata huuhdella tai siihen ei kannata lisätä öljyä, jos pasta nautitaan saman tien. 

HUOM! Pastan höyryssä voi kätevästi kypsentää Satokausi-kasviksia, esimerkiksi siivilän tai höyrykattilan avulla.

Pyöräytä syksyn herkullisin suppilovahveropasta näin! 

Reseptiin voi käyttää mitä tahansa täysin kotimaista Myllyn Paras -kuviopastaa. Parhaiten kuitenkin toimii Kierre-, Simpukka- tai Putkipasta. Kastike tarttuu hyvin näiden kuviopastojen koukeroihin, jolloin jokainen haarukallinen on herkullisen mehukas.

Tämä sienipasta on helppo perusohje. Vieläkin ruokaisamman siitä saa lisäämällä tarvittaessa mukaan paistettua tofua, kanaa tai lihapullia. Lisäksi jos saatavilla ei ole suppilovahveroita, voi ne korvata muilla sienillä.

Mikäli valmista sienifondia (eli kasaan keitettyä sienilientä) ei satu olemaan, voi maustamiseen käyttää myös kasvislientä tai kasvisliemikuutiota. Sienifondia on saatavilla ruokakauppojen maustehyllystä tai sen läheisyydestä.

Pastakastikkeen ja itse pastankin voi tarvittaessa tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä, vaikka pasta onkin parhaimmillaan aina vastakeitettynä. Jos keität pastan valmiiksi, sitä ei kannata sekoittaa kastikkeen joukkoon. Keitettyyn pastaan kannattaa sekoittaa pieni määrä öljyä, jotta se pysyy irtonaisena. Jäähdytettynä se säilyy hyvin yön yli jääkaapissa. Lämmitä kastike seuraavana päivänä ja sekoita joukkoon pasta. 

suppilovahveropasta

Suppilovahveropasta

Neljälle

Kuori ja hienonna keltasipuli ja valkosipulit. Revi suurimmat sienet hieman pienemmiksi, ja laita iso paistinpannu lämpenemään. Paista sieniä kuivalla pannulla, kunnes suurin osa sienten nesteestä on haihtunut. Lisää tämän jälkeen pannulle nokare voita sekä loraus öljyä. Lisää hienonnetut sipulit ja valkosipulinkynnet. Kypsennä noin 10 minuuttia, kunnes sipulit ovat pehmenneet. 

Ripottele päälle jauhot. Sekoita ja kypsennä muutaman minuutin ajan.

Lisää pannulle vesi ja sienifondi. Anna poreilla kevyesti, kunnes kastike on saostunut. Lisää kermaa ja kiehauta. Mausta suolalla ja pippurilla.

Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen ja yllä olevan ohjeistuksen mukaisesti.

Sekoita kypsä pasta lämpimän kastikkeen joukkoon. Ripottele päälle hienonnettua persiljaa. Voit halutessasi lisätä annoksen päälle muutaman kokonaisen tai kevyesti murskatun katajanmarjan tuomaan annokseen mukavaa metsäistä makua. 

Pastan lisukkeeksi sopii mainiosti myös ruusukaalit, jotka voidaan kypsentää mukavasti pastaveden höyryissä. 

Tutustu täysin kotimaiseen Myllyn Paras -kuviopastaperheeseen verkkosivuilta.  Ota myös Instagram-tili seurantaan @Myllyn_paras 

Pysy linjoilla Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme runsaasti reseptejä sekä tietoa sesongin kasviksista.