Ruusukaali kasvaa pitkässä varressa pieninä, kerämäisinä silmuina. Ne ovat halkaisijaltaan noin 2–4 cm ja väriltään vihreitä. Maku on kaalimainen, hieman pähkinäinen ja makea, mutta voi olla myös karvas, erityisesti ylikypsennettynä. Pienet pakkaset parantavat usein makua. Valitse kiinteitä, tiiviitä ja kirkkaanvihreitä keriä. Poista tarvittaessa uloimmat, vahingoittuneet lehdet ja siisti kanta.
Käyttövinkit
Kypsennettynä: Höyrytä, keitä, paahda uunissa, paista pannulla tai grillaa. Vältä ylikypsentämistä.
Lisukkeena: Sopii hyvin lihan, kalan ja siipikarjan kanssa. Kokeile paahdettuna pekonin tai pähkinöiden kera.
Salaatit: Ohuiksi viipaleiksi leikattuna tai irrotettuina lehtinä salaatteihin.