Kaupallinen yhteistyö: Apetit

 

Rapeaksi paistetut perunaröstit tarjoillaan tänä syksynä herkullisen sienitäytteen kera. Perunaruokien parhaimmistoon kuuluva rösti syntyy käden käänteessä, kun pakastimesta ottaa avuksi monikäyttöisen peruna-sipulisekoituksen. 

Heittäydy luovaksi 

Herkullinen ruoka ei vaadi kaiken tekemistä itse, saati sitten tuntien valmisteluja keittiössä. Apua arkeen ja juhlaan saa helposti käyttämällä laadukkaita juures- ja vihannespakasteita tai puolivalmisteita, jotka nopeuttavat kokkaamista huomattavasti. Lisäksi pakasteiden käyttö on kätevä tapa vähentää hävikkiä: pakkasesta voi ottaa juuri sen verran kuin tarvitsee – loppu säilyy hyvänä ensi kokkauskertaa varten.

Käyttämällä raaka-aineita luovasti myös makuun saa uusia herkullisia vivahteita. Monikäyttöinen Apetit Kotimainen Peruna-sipulisekoitus sopii muuhunkin kuin perinteisiin kiusauksiin tai laatikkoruokiin. Kullanruskeaksi paistettuna siitä syntyy mahtava perunarösti, joka kelpaa niin paremmaksi arkiruoaksi kuin juhla-aterian alkupalaksikin. Mikä parasta, raastimen kanssa ahertamisen voi unohtaa kokonaan! Sataprosenttisesti kotimaisen sekoituksen kanssa maistuvat tietenkin muut kotimaiset raaka-aineet, kuten syksyn sienet.

Suppilovahverot säväyttävät syksyn sieniherkuissa 

Suppilovahvero on monien suosikkisieni, eikä syyttä! Kellertäväjalkainen ja torvimainen sieni on helppo tunnistaa, maukkaan makuinen eikä kaipaa sen kummempaa käsittelyä. Runsaasti D-vitamiinia ja kuituja sisältävien suppilovahveroiden löytäminen ei kuitenkaan aina ole ihan helppoa, sillä usein sienet piiloutuvat paksun sammalpeitteen kätköihin. Kun sitten huomaa yhden suppiksen pilkistävän lehtien alta, tiheinä ryhminä kasvavia sieniä alkaakin nähdä joka puolella ympärillään. Suppilovahveroita kannattaa etsiä kuusivaltaisista metsistä Etelä- ja Keski-Suomessa, ja erityisen hyvin ne viihtyvät kallioiden pohjoisrinteillä. Kun löydät hyvän sienipaikan, paina se mieleen, sillä todennäköisesti samaan kohtaan putkahtelee sieniä myös tulevina vuosina. Suppilovahveroita voi säilöä esimerkiksi kuivaamalla tai pakastamalla.

Lempeä tuorejuustosta ja sienistä valmistuva suppilovahverotäyte maistuu mahtavalta kullanruskeiden perunaröstien kanssa tarjoiltuna. Lettupannulla teet kätevästi sieviä pikkuröstejä, jotka sopivat vaikkapa alkupalaksi, isolla pannulla paistat röstit suurempaankin nälkään!

Perunaröstit ja suppilovahverotäyte

neljälle

30 min

Suppilovahverotäyte

  • 300 g suppilovahveroita
  • 200 g tuorejuustoa
  • 1 punasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 0,5 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria

Perunaröstit

Valmista suppilovahverotäyte. Silppua sienet pieneksi, lisää kuumalle pannulle ja paista kunnes neste on haihtunut. Notkista tuorejuusto kulhossa. Lisää joukkoon hienonnettu punasipuli, valkosipuli, jäähtyneet sienet sekä mausteet. Sekoita tasaiseksi ja anna tekeytyä jääkaapissa. 

Valmista röstit. Sulata Apetit peruna-sipulisekoitus kohmeiseksi mikrossa matalimmalla teholla noin 3–5 minuuttia. Mittaa joukkoon muut röstin ainekset ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Paista voissa tai öljyssä lettupannulla tai paistinpannulla 2–3 minuuttia per puoli. Tarjoile täyteläisen suppilovahverotäytteen kera. 

Lisää nopeita, arkea helpottavia reseptejä löydät Apetitin verkkosivuilta. Ota myös Instagram-tili seurantaan @apetitruoka!

Pysy linjoilla Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme runsaasti reseptejä sekä tietoa Satokauden kasviksista.