Kaupallinen yhteistyö: Apetit

 

Onko kermaperunoiden voittanutta? Tutut ja aina yhtä herkulliset valkosipuliperunat saavat uutta twistiä sesongin piparjuuresta. Koko perheelle maistuva perunapaistos on helppo valmistaa ja sopii niin arkeen kuin juhlaan. Tarjoile arki-iltana rennosti rapeiden kalaleikkeiden kanssa tai kata vuoallinen kullanruskeaksi kypsytettyä piparjuuri-perunapaistosta lisukkeeksi pääsiäispöytään.

Kotimaista laatua

Valkosipuliperunat ovat perunalisukkeiden ehdotonta aatelia, jota kuitenkin tulee syötyä aivan liian harvoin. Yksi syy saattaa olla mielessä siintävä perunoiden kuorimis- ja pilkkomisrumba, joka ei houkuttele tavallisena tiistai-iltana. Arkeen sopivan, aivan yhtä hyvänmakuisen version kermaisesta paistoksesta saat käyttämällä pakasteperunoita, joiden ansiosta voit hypätä yhden työvaiheen yli – tuoreena pakastetut perunat kaadetaan suoraan pussista vuokaan.  

Apetitin Kotimainen-sarjan kermaperunat ovat nimensä mukaisesti sataprosenttisesti kotimaisia, ja muut ainesosat Hyvää Suomesta -vaatimusten mukaisia. Valkosipulin ystävät ilahtunevat Apetitin uutuudesta: päivitetyissä, täysin laktoosittomissa Apetit Kotimaisissa valkosipulikermaperunoissa on entistäkin runsaampi valkosipulin maku. Ne valmistetaan kotimaisesta perunasta, laktoosittomasta kuohukermasta ja huolella valikoiduista mausteista.

Mikäli valkosipulin maku ei nappaa, kannattaa tutustua esimerkiksi saman sarjan Juustokermaperunoihin, lempeisiin Apetit Bataattikermaperunoihin tai aitoa punajuurta ja aurajuustoa sisältävään Apetit Kotimainen Punajuurigratiiniin.

Uudet laktoosittoman kermaperunat ja gratiinit valmistuvat helposti ja maistuvat koko perheelle. 

Pohjolan wasabi

Pippurinen piparjuuri tuo raikkaan tuulahduksen muun muassa liha- ja kalaruokiin. Suomessa sitä käytettiin aluksi ensisijaisesti lääkekasvina 1600-luvulta alkaen, mutta Saksassa keksittiin hyödyntäminen maustekasvina jo 1500-luvulla. Varsinaiseen hyötykäyttöön soveltuu kasvin paksu juuri, joka on parhaimmillaan 3 cm paksuisena ja 20 cm pituisena, mutta myös pitkä varsi ja lehdet voidaan hyödyntää ravintona. Kotimaisen piparjuuren sadonkorjuu on elo-syyskuussa, mutta varastokasvina sitä on saatavilla lokakuusta huhtikuuhun. 

Piparjuuri antaa juuri sopivaa poltetta valkosipulikermaperunoille. Oman herkullisen lisäyksensä tuo juusto, joka muodostaa rapean pinnan paistokselle. Jos haluat nopeuttaa valmistusta, voit esilämmittää perunat mikrossa tai ottaa ne sulamaan jääkaappiin jo edellisenä iltana. Tarjoile Apetit rapeiden kalafileiden kera. 

Piparjuuri-perunapaistos ja rapeat kalafileet

neljälle/ 30–45 min riippuen sulatuksesta

 

Piparjuuri-perunapaistos 

1 pussi Apetit Kotimainen valkosipulikermaperunoita

1 sipuli 

30 g tuoretta piparjuurta raastettuna

120 g juustoraastetta

1 dl ruokakermaa tai kermaa 

 

2 pakettia Apetit rapeita kalafileitä 

 

Jos haluat nopeuttaa valmistusta, sulata Apetit Kotimainen valkosipulikermaperunat pussin ohjeiden mukaisesti.

Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja raasta piparjuuri hienoksi. Sekoita perunoiden joukkoon sipulit, piparjuuri, ruokakerma ja puolet juustoraasteesta. Levitä loput juustosta paistoksen pinnalle.

Paista uunissa 225 asteessa 20 minuuttia tai kunnes paistos on saanut väriä (kauemmin, jos käytät jäisiä perunoita). Ota uunista ja anna vetäytyä hetki. 

Tarjoile Apetit rapeiden kalafileiden kanssa

 

Apetitin verkkosivuilta löydät runsaasti herkullisia, arkea helpottavia reseptejä ja vinkkejä. Seuraa Apetitia myös somessa!

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme jatkossa reseptejä ja tietoa Satokauden kasviksista.