Talven tullessa vihreät salaattivaihtoehdot vähenevät, silloin kuvioihin astelevat kaalit ja juurekset. Ohuiksi suikaloituna tai raastettuna ne toimittavat salaatin virkaa mitä parhaiten. Punakaali mehustuu ihanasti kun sitä suikaloimisen jälkeen nuijitaan tai puristellaan hetki. Punakaali-inkiväärisalaatti kruunataan herkullisella kastikkeella!

Vinkki: Muista myös muut kotimaiset kaalit. Salaatiksi sopivat hyvin kerä-, kurttu- ja suippokaali.

Punakaali-inkiväärisalaatti

Neljälle
Valmistusaika: 15 min

Kastike:

  • 4 rkl seesaminsiemeniä
  • 2 rkl inkivääriä raastettuna
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 3 rkl seesamiöljyä
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 ½ tl sokeria

 

Leikkaa punakaali veitsellä tai vihannesleikkurilla mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Kuori porkkana ja raasta raastimen karkeimmalla terällä. Laita kasvikset isoon kulhoon.

Tee kastike. Paahda seesaminsiemenet nopeasti kuumalla pannulla kullanruskeiksi. Anna jäähtyä hetki. Raasta inkivääri. Kuori valkosipulinkynsi ja hienonna se. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja lisää kastike kaali-porkkanasalaattiin.

Puristele salaattia voimakkaasti puhtain käsin niin, että kaalin pinta rikkoutuu ja se alkaa mehustua. Voit myös nuijia salaattia perunasurvimella.

Hienonna kevätsipuli ja korianteri. Voit käyttää korianterista myös varret. Lisää ne salaattiin.

 

Tämä resepti on julkaistu alun perin Satokausikalenterissa 2024. Kaikki myynnissä olevat Satokausikalenterit löydät verkkokaupastamme. Satokausikalenterista löydät aina ajankohtaiset tiedot kunkin sesongin kasviksista.