Puutarhakalenterin suosio on yllättänyt meidät täysin tänäkin vuonna. Sopivan pieni kalenteri kulkee helposti mukana ja kalenterin ympärille muodostuneen yhteisön kanssa  jaetaan onnistumisen hetkiä ympäri vuoden. Kalenterin takaosasta löytyvistä puutarhatietoteksteistä ja ammattipuutarhurin ohjeista hyötyvät aloittelijoiden lisäksi myös harrastukseen jo vihkiytyneempi puutarhuri. 

Uusi vuosi tarkoittaa aina uutta alkua. On aika kääntää katseet tulevaan satokauteen, vaikka käsiä ei vielä alkuvuonna päästä upottamaan konkreettisesti multaan. Kylmät ja lumiset talvikuukaudet vahvistavat, että puutarhassa vietetty aika tai parvekekasvien kasvun seuraaminen antaa paljon muutakin kuin satoa. Talvella suunnitellaan ja valmistellaan kasvukautta. Kevät herättää talvella tehdyt istutussuunnitelmat henkiin! 

Tämä on myös hyvää aikaa palata hetkeksi ajatuksissa kasvimaalle. Listata kuluneen vuoden huippuhetket  ja toisaalta mahdolliset kehityksen kohteet. Useilta meistä löytyy heti mielestä omat suosikit, joiden kanssa tänä kesänä onnistui parhaiten. Pääsevätkö nämä kasvimaalle tai parvekkeelle myös tulevana vuonna? Entä aiotko kokeilla jotain täysin uusia lajeja?

Jos uusi puutarhaharrastus on vasta ajatuksen tasolla, kannustamme lähtemään rohkeasti mukaan! Teiltä saamamme palautteet puhuvat puolestaan, Puutarhakalenterin avulla pääsee varmasti alkuun ja onnistumisen satoa poimitaan läpi vuoden! 

 

“Loistava😍 3v. Takana viljelypalstaa, minä mieheni olemme saaneet useita hyödyllisiä vinkkejä😊 kevättä 2021 odotellessa sormet syyhyää jo!” –Arja, Helsinki

“Olen ottanut puutarhakalenterin aivan vasta käyttöön. Näppärä koko, motivoiva, innostava sisältö, käytännöllinen ja hyviä vinkkejä.” –Paula, Rautalampi

Kulkee kanssasi koko vuoden

Puutarhakalenterissa ohjeet ja vinkit ovat jaettu vuoden jokaiselle kuukaudelle. Kerralla ei tarvitse hahmottaa koko vuotta vaan inspiraatiota pidetään yllä aina kunkin vaiheen ja vuodenajan mukaan. Ajankohtaisten vinkkien lisäksi joka kuukauden alusta löydät viljelykasvien kylvö-, istutus- ja sadonkorjuuaikataulut.

Puutarhakalenterin 2022 sisältöön tehtiin tänä vuonna muutoksia annettujen toiveiden mukaan, lopputuloksena saamme esitellä entistä laajemman tietopaketin. Kalenterista löytyvän päivyrin avulla voit tutustua kasteluun ja lannoitukseen, maalajeihin, kumppanuuskasveihin sekä kompostoinnin saloihin. 

Kun omasta puutarhasta ei tule satoa, on kalenterin takaosaan listattu jokaisen kuukauden Satokausi-kasviksista valintoja helpottamaan. Kalenterin koko on kerännyt valtavasti kehuja ja tämä kulkee näppärästi kauppareissuilla mukana. 

 

“Kiva pieni kalenteri. Hyviä vinkkejä viljelyyn.” –Veera, Jyväskylä 

“Toimiva taskukoko johon voi tehdä riittävästi omia merkintöjä. Kalenterin sisältävä tieto on ainakin tähän asti ollut myös hyödyllistä, odotan innoissani kevättä!” –Heidi, Helsinki

 

Täältä pääset tilamaan oman Puutarhakalenterin 2022.