Kuitupitoiset kerät maistuvat parhailta paahdettuina. Valkosipuliset ruusukaalit ovat houkuttelevia ja maistuvia suupaloja esimerkiksi välipalaksi.

Vinkki: Viileässä viihtyvän ruusukaalin maku säilyy parhaimmillaan jääkaapissa. Kerät ovat herkkiä etyleenille, joten pidä ne kaukana esimerkiksi tomaateista, omenista ja banaaneista.

 

Valkosipuliset ruusukaalit

Kahdelle
Valmistusaika: 20 min

 

Poista ruusukaaleista kannat ja leikkaa puoliksi. Jos uloimmat lehdet ovat kovin nuutuneita, ne voi nyppäistä pois. Kuori ja hienonna valkosipulit.

Lorauta öljyä pannulle ja lisää ruusukaalit leikkauspuoli alaspäin. Paista ruusukaaleja kovalla lämmöllä noin 5 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Laske lämpöä ja lisää pannulle voi, balsamico ja valkosipuli, sekoita. Jatka paistamista noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Älä ylikypsennä ruusukaaleja, niissä saa olla purutuntumaa. Ylikypsän ruusukaalin väri muuttuu helposti myös rusehtavaksi. Tarjoile valkosipulilla maustetut ruusukaalit pannulla paistetun kalan lisukkeena tai vaikka osana lämmintä salaattia.

 

Tämä resepti on julkaistu alun perin Satokausikalenterissa 2023. Kaikki myynnissä olevat Satokausikalenterit löydät verkkokaupastamme. Satokausikalenterista löydät aina ajankohtaiset tiedot kunkin sesongin kasviksista.

Valkosipuliset ruusukaalit