Yksi tämän vuoden odotetuimmista tapahtumista on jo ihan nurkan takana – nimittäin Ruoka 2024! Olemme odottaneet uutta tapahtumaa erityisen innokkaasti, sillä toimimme Ruokamessujen mediakumppanina. Tule tervehtimään meitä sekä lukuisia muita ruoka- ja juoma-alan yrityksiä.

 

Suomen suurin ja herkullisin ruoka- ja juomatapahtuma

 

Ruoka 2024 on Suomen suurin, herkullisin ja kattavin ruoka- ja juomatapahtuma Helsingin Messukeskuksessa. Messuilla esitellään monipuolisesti ruoka- ja juomakulttuuria niin kotona, ulkona kuin matkoillakin. Paikalla on varmasti kaikki ruoasta, juomasta, viinistä ja keittiötuotteista inspiroituneita kävijöitä. Messuilla voi kokeilla, oppia, maistaa ja löytää ratkaisuja arkeen ja juhlaan. Tutustu ohjelmaan täältä.

 

Satokausikalenterin osastolla kasviksia ja kilpailuja Satokausikalenterin löydä messuilta omalla ständillään. Ei paljasteta kaikkea, mutta vinkkinä voimme sanoa, että ständillä toteutetaan Satokausikalenterin missiota hyvin konkreettisesti: lisätään kasviksia ja hedelmiä ihmisten elämään! Lisäksi ständiltä löytyy tietysti kalentereita, kilpailuja ja iloinen Satokausi-tiimi kertoen lisää missiostamme. Tule moikkaamaan meitä osastolla 5k20. Etsi messujen värikkäin osasto ja seuraa kasvisten  kutsua!

 

Satokausikalenterin perustaja Samuli Karjula ottaa myös lavan haltuun Novartin näytöskeittiössä jokaisena messupäivänä. Samuli kertoo kasvistriviaa 10 vuoden matkalta, vinkkaa kevään parhaat raaka-aineet ja vastaa kuulijoiden kysymyksiin. Kurkkaa ohjelmastaluettelosta puheenvuorojen aikataulu.

 

 

Kumppaneitamme messuilla

 

Löydät Ruokamessuilta valtavasti maisteltavaa, opittavaa, ihasteltavaa ja ihmeteltävää! Ruoka 2024 lähestyy aihetta ennennäkemättömän monipuolisesti, joten jokaiselle löytyy varmasti jotakin.

 

 

Lassen Luomu – luomuvoimaa lautasella

Kaupallinen yhteistyö: Lassen Luomu

Kulmalan Puutarhan kotimaiset Lassen Luomu -tuotteet kasvavat biolämmöllä ja luonnonmukaisella kasvualustalla. Niissä maistuu luonnon oma luomuvoima ja ekologisesta viljelystä saatava hyvä mieli.

 

Lassen Luomu -yrtit kasvatetaan aidosta turpeesta isohkossa ruukussa, mikä tarkoittaa terveitä ja vahvoja juuria.Tällöin ne säilyvät hyvin, joten voit nauttia tuoreista yrteistä pidempään.

 

Lassen Luomun ständiltä (5m39) löydät tuoksuvia yrttejä ja saat varmasti runsaasti inspiraatiota ruoanlaittoon. 

 

VINKKI! Lassen Luomu -yrteillä on myös superkyky jatkaa kasvuaan kotona ruukussa tai vaikka kasvimaalla, kunhan muistaa antaa niille hieman rakkautta ja hoivaa. Kokeile vaikka!

 

 

 

Moilas – uunituoreita uutuuksia Pieksämäeltä

Kaupallinen yhteistyö: Moilas

 

Moilas-leipomo lanseeraa Ruokamessuilla ennakkoon kaksi uutuussämpylää: Gluteenittomat Ciabatta ja Rouhea -siemensämpylä. Juuri leivotut uutuussämpylät saapuvat messuille Pieksämäen leipomosta.

 

Moilas Ciabatta ja Rouhea ovat ensimmäiset Suomessa leivotut, kaasupakatut ja esipaistetut gluteenittomat leivät. Airfryerissa tai uunissa paistamalla näistä saa ihanan tuoreita ja rapeita – ihan kuin vastaleivottua leipää. Uutuusleivät ovat myös kokonaan vehnättömiä, sillä valmistuksessa ei ole käytetty gluteenitonta vehnätärkkelystä.

 

Uutuussämpylät ovat saatavilla kaupoista toukokuun alusta, joten nyt todellakin pääset maistamaan uutuusleipiä ensimmäisten joukossa. Moilas osasto löytyy paikalta 5k31.

 

Virkistävä Estrella Damm Lemon

Kaupallinen yhteistyö: Estrella Damm

 

Suunkostuketta Ruokamessuilla tarjoaa Estrella Damm virkistävillä Välimeren rannikon oluillaan. Damm on yksiEspanjan vanhimmista panimoista, joka on säilyttänyt suuren suosionsa Espanjassa ja laajentanut samalla ympäri maailmaa. Sen laatu, perinteet ja kulttuurinen merkitys tekevät siitä merkittävän toimijan olutmarkkinoilla.

 

Panimon lippulaivatuote Estrella Damm on maukas vaalea lager, joka soveltuu erinomaisesti monenlaisten erityylisten ruokien pariksi. Panimon uutuustuote Damm Lemon puolestaan on raikas yhdistelmä lager-olutta sekä sitruunavirvoitusjuomaa.

 

Estrella Dammin Ruokamessujen osastolta löydät myös panimon alkoholittomat ja gluteenittomat olutvaihtoehdot. Suuntaa siis Estrella Dammin pisteelle (5m61) nauttimaan espanjalaisesta tunnelmasta ja raikkaasta juomasta!

 

Tutustu Ruokamessuihin lisää ja ota myös seurantaan Instagram @ruokamessuthelsinki.  Ruokamessut järjestetään 19.-21.4.2024 Helsingin Messukeskuksessa.

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin Instagramissa @satokausikalenteri, jaamme runsaasti reseptejä ja tietoa sesongin kasviksista.