Mieltä lämmittää muistikuva tuoreista sesongin herkuista ja vehreästä kesästä. Varhaisperunat, herneet, mansikat ja tuoreet yrtit ovat kesällä hivelleet makuhermoja. Mielessä siintää jo kuva ensi vuodesta, jolloin haluaisit kerätä itse kasvatettua ruokaa puutarhastasi tai parvekkeeltasi. Kenties sinulla on paikka valmiina, tai olet nyt valmis luomaan uuden hyötyviljemän itsellesi. Halu muuntua päteväksi oman sadon kasvattajaksi on luja, mutta mistä lähteä liikkeelle?

Viljely

Hyötyviljely kuuluu kaikille

Hyötyviljely on helppoa ja sen voi aloittaa kuka vain! Tarvitset vähän tilaa, intoa ja muutamia avainasioita, joilla pidät huolen kasviesi perustarpeista. Vihannesviljelmän voi perustaa omalle pihalle, kasvihuoneeseen, vuokrapalstalle tai aurinkoiselle parvekkeelle. Yrttitarhan perustamiseen et tarvitse muuta kuin aurinkoisen ikkunalaudan tai kasvilampun. Hyötyviljely palkitsee maistuvan sadon lisäksi myös monenlaisella opilla ja harjoittaa sinnikkyyttä.

parvekeviljely

Puutarhakalenteri 2023

Puutarhakalenteri on kaikille, jotka haluavat kasvattaa omia kasviksia tai yrttejä. Olit sitten hyötyviljelystä vasta kiinnostunut aloittelija tai jo kokeneempi konkari, Puutarhakalenteri antaa sinulle tukea muistin virkistykseksi, inspiroivia valokuvia ja infopitoisia artikkeleita, sekä uusia hyödyllisiä ammattipuutarhurin niksejä. Löydät kalenterista kaiken tarvittavan pohjatiedon, jonka avulla saat kasvatettua omia hyötykasveja siemenestä sadonkorjuuseen. 

Puutarhakalenteri sisältää kattavasti tietoa niin kasvien kasvusta, oman viljelmän perustamisesta kuin pihan ajankohtaisista hoitotöistäkin, perinteisen Satokausikalenterin sesonkitietoja unohtamatta. Puutarhakalenterin ensimmäisessä osiossa pääset syventymään hyötykasvien kasvattamisen ydinteemoihin. Jokaisen kuukauden kohdalla mainitaan, mitä kasveja on aika kylvää tai istuttaa ja annetaan ajankohtaisia vinkkejä. Lisäksi näppärään A5-kokoiseen viikkoaukeamat ja muistiinpanosivut sisältävään päivyriin mahtuu kirjaamaan viljelysuunnitelmat, menot ja muut arjen tärkeät päivät. Kalenteri sisältää perinteiset tiedot nimipäivistä, kuun liikkeistä ja juhlapyhistä.

puutarhakalenteri

Uutta vuonna 2023

Kolmatta kertaa julkaistava Puutarhakalenteri on nyt monipuolisempi kuin koskaan aikaisemmin! Uudesta vuoden 2023 Puutarhakalenterista löydät nyt kattavan infopaketin villiyrteistä, sekä lisää tietoa ja ohjeita entistä ekologisempaan hyötyviljelyyn. Puutarhakalenteri 2023 sisältää infoa pölyttäjistä ja niiden kaipaamista hyötykasveista, lisää tietoa ekologisesta tuholaistorjunnasta ja hyötyeliöistä, vuoroviljelytaulukon ja kätevän vinkkipankin parvekeviljelyyn. Kuukauden kasviksiksi on nyt valikoitu kotimaisia hyötykasveja, joita voit joko itse viljellä ja säilöä, löytää luonnosta tai ostaa tuoreena kaupasta. Kuukausikohtaiset kasvilistat kylvöön ja istutukseen ovat saaneet lisäyksen uusista jännittävistä lajikkeista ja uusintakylvöön soveltuvista lajeista.

Ennakkotilaa oma kalenterisi 30.9.2022 mennessä tästä ja saat ILMAISET toimitukset sekä paljousalennuksia.

puutarhakalenteri

Tilaa nyt:⁠

2 tuotetta hintaan 39,90 € (säästät n. 20 %), ⁠

3 tuotetta 55,90 € (säästät n. 25 %) ja ⁠

4 tuotetta 69,90 € (säästät n. 30 %). ⁠

Liity hyötypuutarha-yhteisöön somessa ja seuraa reaaliajassa mitä Satokausi-puutarhassa tapahtuu Instagramissa ja Facebookissa. @satokausipuutarha on hyötyviljelijän tietopankki vihannesten kotikasvatukseen. Tilillä seurataan kasvisten kasvua siemenestä satoon maan hyvinvointia tukien ammattipuutarhurin johdattamana. Perehdymme yhdessä mm. eri viljelymuotoihin, kasvien esikasvatukseen, ajankohtaisiin hoitotöihin, erilaisiin nikseihin ja vinkkeihin puutarhassa sekä sadonkorjuuseen, syystöitä ja sadon säilömistä unohtamatta.