Kesän kuumin roseeviiniuutuus Satokausi Rosé -hanapakkaus on tehty Satokausikalenterin, Winestaten ja François Lurtonin yhteistyönä. Satokausikalenteri perehdyttää sesonkien mukaisiin vihanneksiin ja hedelmiin. Satokausi Rosé on tarkoitettu vastuullisuudesta, hyvinvoinnista ja ruoanlaitosta kiinnostuneille kuluttajille ympäri Suomen, jotka nauttivat laadukkaan viinin yhdistämisestä ruokaan. Viinin ympärillä tehdään jatkuvaa kasvispainoista kauden mukaista reseptiikkaa ja tarjotaan inspiraatiota teeman ympäriltä Satokausikalenterin sekä Winestaten kanavissa.

”Juoma- ja ruokakulttuuria ei voi erottaa toisistaan, vaan täydellinen makuelämys syntyy kokonaisuudesta. Perinteisesti viinejä on valittu tarjottavan proteiinin mukaan, mutta haluamme muuttaa tämän ajattelun. Satokausi Rosé on suunniteltu kasvikset edellä. On upeaa, että kumppanimme Winestate mahdollistaa tämän mission toteuttamisen”, toteaa Satokausikalenterin toimitusjohtaja Samuli Karjula.

Lurton on Ranskassa vuonna 1858 perustettu maineikas perheomisteinen viinitalo. Lurtonin viidennen sukupolven edustaja François ei seurannut perinteisiä bordeaux’laisia polkuja. Hän oli yksi ensimmäisistä ”flying winemakereista” eli lentävistä viinintekijöistä, jotka etsivät parhaimman terroirin alueiden ja valtioiden rajoista välittämättä. Valtaosa tarhoista, joilta rypäleet Satokausi Rosé – viiniin tulevat ovat luonnonmukaisesti viljeltyjä.

Satokausi Rosé on kohderyhmänsä arvomaailman mukaisesti vegaaneille sopiva, ja viinin makumaailma tukee konseptia erinomaisesti: hennon vaaleanpunainen roseeviini ylevöittää kauden kevyet maut. Viinin valkopersikkainen tuoksu on ihastuttava. Maultaan hapokkaan hedelmäinen viini korostaa tuoreiden vihannesten herkkiä makuja ja onkin siksi värikkäiden salaattien täydellinen kumppani. Viini on valmistettu Sauvignon Gris- ja Sauvignon Blanc- rypäleistä.

• Satokausi Rosé
• Ranska, Vin de France
• Sauvignon Gris, Sauvignon Blanc
• Hanapakkaus 3l / 35,89 €
• Vegaani
Satokausi Rosé on saatavilla laajasti Alkoista ympäri maan 21.6.2022 alkaen.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Tuomas Meriluoto, Winestate Oy:n toimitusjohtaja, Master of Wine
040 523 9530, tuomas.meriluoto@winestate.fi

Samuli Karjula, Satokausi Media Oy:n toimitusjohtaja, perustaja
044 026 5164, samuli@satokausi.fi