Satokausikalenteri viettää 10. juhlavuottansa, jonka kunniaksi tuleva, vuoden 2024 Satokausikalenteri on suurempi, upeampi ja ilmiömäisempi kuin koskaan aiemmin! “Kun 2011 saunan lauteilla tätä ideaa pohdittiin, niin en olisi osannut ennustaa, mikä matka tästä tulee. Olemme jo jättäneet jälkemme suomalaisen ruokakulttuurin historiaan, mutta nyt tuntuu yhtä jännältä kuin ensimmäisenä syksynä. Olen joka syksy sanonut, että nyt on kaikkien aikojen paras Satokausikalenteri. Tämä palvelulupaus pitää myös nyt”, Satokausikalenterin perustaja Samuli Karjula naurahtaa. Satokausikalenterin alkutaipaleella liiketoimintaa pyöritettiin pari ensimmäistä vuotta yrittäjän olohuoneessa sekä jyväskyläläisessä opiskelija-asunnossa. Suomessa edelleen valmistettavat painotuotteet löytyvät tänä syksynä verkkokaupan lisäksi myös Suomalaisen Kirjakaupan valikoimasta!

Kalenteri jokaisen tarpeisiin

Vuosien varrella ilmiöksi muodostunut Satokausikalenteri on auttanut jo tuhansia kotitalouksia lisäämään ja monipuolistamaan kasvisten kulutustaan. Ulkoasultaan tyylikäs Satokausikalenteri on kauniin ilmeensä lisäksi informatiivinen, seinälle ripustettava tietokirja, jonka avulla jokainen löytää kaupasta vuoden ympäri sesongin maukkaimmat, tuoreimmat ja runsaan tarjonnan myötä myös edullisimmat kasvikset. Satokausikalenterin tuella kasvisten aiempaa monipuolisempi käyttö käy vaivattomasti, ja samalla säästyy niin rahaa kuin maapallomme luonnonvaroja. Hankkimalla kauppareissuilla kasvikset Satokausikalenterin suositusten mukaan ruokavalioon tulee väistämättä lisää vaihtelua. Satokausikalenterin avulla jokainen pääsee haastamaan niin itsensä kuin koko lähipiirinsä tutustumaan ja myös ihastumaan uusiin kasviksiin.

Tekemämme työ kasvisten kulutuksen lisäämiseksi on huomioitu, ja Satokausikalenteri on vuosien varrella saanut tunnustusta eri palkintojen muodossa. Satokausikalenteri haluaa olla vastuullinen toimija niin ajamansa asian kuin myös tekemiensä valintojen osalta, mitä ilmentää myös se, että kaikki Satokausikalenterin painotuotteet ovat täysin kotimaisia. Kalenterit painetaan Jyväskylässä vastuullisesti hoidetuista metsistä tuotetulle paperille, jolla on EU-ympäristömerkki, ja joka on PEFC™-sertifioitua.

Satokausikalenteri

Vuoden 2024 Satokausikalenterissa on esitelty jopa yli 200 kasviksen sesonkitiedot tunnistekuvineen. Kalenterissa on myös kasvisten säilytys- ja käsittelyvinkkejä sekä FODMAP-ohjeistuksia. Näiden lisäksi inspiraationa on kuukausittaisia reseptivinkkejä sesongin parhaista kasviksista. Valittavissa on Seinäkalenteri, jonka pohja on rakennettu perinteisen almanakan mukaisesti sisältäessään niin nimi-, juhla- kuin liputuspäivät sekä kuunkiertomerkinnät ja Perhekalenteri, jossa on omat muistiinpanosarakkeet viidelle perheenjäsenelle. Tänä vuonna Satokausikalenterista on saatavilla myös ruotsinkielinen versio, Skördesäsongkalendern.

Seinälle asetettavien kalentereiden lisäksi valikoimaan kuuluu Satokausikalenterin Puutarhakalenteri – taskukokoinen tietokirja, joka pitää perinteisten almanakkatietojen sekä kasvisten sesonkitietojen lisäksi sisällään kaiken sen informaation, mitä oman puutarhan, kasvihuoneen tai vaikka parvekeviljelyksien suunnitteluun, perustamiseen ja ylläpitoon tarvitaan. Puutarhakalenteri onkin jokaisen puutarhurin tai omasta puutarhasta haaveilevan paras ystävä!

Satokausikalenterin Seinäkalenteri ja Perhekalenteri on myyty joka vuosi loppuun, joten tilaa suosittu Satokausikalenteri heti niin itsellesi kuin lahjaksi kaverillekin! Satokausikalenterit pääset nyt tilaamaan TÄÄLTÄ.

Puutarhakalenteri

Ihmiset Satokausikalenterin takana

Vuoden 2024 Satokausikalenteria on jälleen tänäkin vuonna ollut mukana rakentamassa joukko lahjakkaita ihmisiä.
Satokausikalenterin suunnittelija ja graafikko Anna Salmisalo on ollut mukana Satokausikalenterin visuaalisen ilmeen suunnittelijana jo vuodesta 2018 asti. Anna pitää huolen siitä, että Satokausikalenteri on vuodesta toiseen mykistävän kaunis taideteos, joka tuo niin iloa kuin tyyliä kotien seinille.

Pidot ruoantuotantotoimiston Viivi ja Lilli ovat olleet niin kehittämässä kuin stailaamassa Satokausikalenterin sisältämät kuukausittaiset reseptivinkit! Pidot-tiimissä keskitytään ennen kaikkea ruoan voimaan edistää yhteisöllisyyttä, hyvinvointia sekä kestävää ruokakulttuuria, ja tiimi suosiikin työssään kauden parhaita raaka-aineita. Myös vuoden 2024 Satokausikalenterissa on mitä kekseliäimpiä ja herkullisimpia reseptejä, joihin sukkelasti sujahtaa Satokausi-kasviksia hurjia määriä!

Puutarhuriikka eli Riikka Lamminpää on henkilö Puutarhakalenterin sisältöjen takana. Riikka on pitkän linjan puutarhuri, joka keskittyy työssään hyötykasvien viljelyyn. Riikan tavoitteena on toteuttaa puutarhavallankumous, jonka myötä jokainen puutarhanhoidosta kiinnostunut ryhtyy oman elämänsä viherpeukaloksi joko pienessä tai vähän suuremmassa mittakaavassa! Riikka myös kuvaa sekä tuottaa sisältöä puutarhanhoidosta ja hyötykasveista.

Satokausikalenteri

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Satokausikalenterin perustaja Samuli Karjula
puh. 0440265164
samuli@satokausi.fi

Yritys- ja jälleenmyynti

Verkkokauppapäällikkö
Juuso Karjula
puh. 0445555206
juuso@satokausi.fi

Tutustumiskappaleet medialle
toimisto@satokausi.fi