Kalpene sardiini! Sisilian silakat ja juuripersiljamuusi -annos saa inspiraationsa perinteisestä sisilialaisesta sardiiniruoasta. Kalafileet täytetään oliivi-sitruunatahnalla ja paistetaan rapeiksi pihveiksi oliiviöljyssä. Kaveriksi tarjoillaan muusia, johon luonteikas juuripersilja tuo hentoa persiljan makua. 

Vinkki: Juurekset tuovat vaihtelua perinteiseen perunamuusiin. Kokeile juuripersiljan lisäksi palsternakkaa, juuriselleriä tai lanttua.

 

Sisilian silakat ja juuripersiljamuusi

Neljälle
Valmistusaika: 60 min

  • 600 g silakkafileitä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • mietoa oliiviöljyä paistamiseen

Täyte:

  • 1 ½ dl kuivia leivänmuruja
  • 1 dl persiljaa hienonnettuna
  • ½ dl mustia kivettömiä oliiveja
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 4 sardellifilettä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½  dl pinjansiemeniä
  • ½  dl rusinoita
  • ½ dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Muusi:

Tarjoiluun:

 

Valmista ensin muusi. Kuori perunat ja juuripersilja. Pilko ne tasakokoisiksi paloiksi. Laita kasvikset kattilaan ja mittaa vettä päälle niin, että ne peittyvät. Mausta vesi suolalla. Keitä 15-20 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä. Kaada keitinvesi pois.

Kuumenna maito. Soseuta perunat ja juuripersilja perunasurvimella. Jos haluat täysin tasaista muusia, voit pusertaa kasvikset siivilän läpi. Lisää kuumaa maitoa niin paljon, että saat haluamasi paksuisen muusin. Lisää oliiviöljy ja voi. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta keltainen kuori ohuelti. Lisää kuoriraaste muusiin. Mausta suolalla.

Laita kaikki täytteen ainekset oliiviöljyä lukuunottamatta tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhoon. Aja rouheaksi tahnaksi. Lisää oliiviöljy ja aja vielä hetki.

Levitä silakkafileet nahkapuoli alaspäin leikkuulaudalle. Mausta fileet kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Lusikoi täytettä joka toiselle silakkafileelle ja aseta toinen filee päälle.

Paista silakkapihvit pannulla oliiviöljyssä rapsakoiksi pari minuuttia per puoli.

Tarjoa silakat juuripersilijamuusin ja sitruunalohkojen kanssa.

 

Tämä resepti on julkaistu alun perin Satokausikalenterissa 2024. Kaikki myynnissä olevat Satokausikalenterit löydät verkkokaupastamme. Satokausikalenterista löydät aina ajankohtaiset tiedot kunkin sesongin kasviksista.