Kaupallinen yhteistyö: Kupilka

Kupilka on perinteinen perheyritys Pohjois-Karjalasta, joka valmistaa kevyitä, kestäviä ja ekologisia astioita ja aterimia ulkoilmaihmisille. Tuotteiden salaisuus on Kareline BioNFC -luonnonkuitukomposiitissa, jonka ansiosta kupit palaavat ehjinä rankemmiltakin reissuilta.

Kupilka pelastaa pitkät ja lyhyet retket

Kamppeet reppuun ja retkelle! Siinäpä mukava kesäpäivän ohjelmanumero koko perheelle – suuntautui retki sitten kilometrien Karhunkierrokselle tai lupsakalle pikkupiknikille omalla mökkipihalla.

Retken kohokohta on tietenkin eväshetki. Sillä aikaa, kun muut kaivavat eväät ja Kupilkan kevyet ja kestävät ruokailuvälineet esille, joku aikuisista virittelee nuotion Kupilkan kätevien tulusten avulla. Tällä retkellä tuli syttyy takuulla, sillä helppokäyttöinen tulustikku toimii joka säällä ja vaikka hanskat kädessä.

retkeilyastioita ulkona

Ekologiset, kestävät ja kevyet retkitarvikkeet Kupilkalta

Pohjoiskarjalainen Kupilka-perheyritys tarjoaa runsaasti tuotteita ulkoilmaihmisten tarpeisiin. Tulusten lisäksi tuotevalikoimaan kuuluu muun muassa erilaisia kuppeja, lautasia ja aterimia, jotka on suunniteltu nimenomaan ulkoilmaelämää varten: astiat ovat kevyitä, kestäviä ja pysyvät hyvin kädessä. Kupilkan tuotteille onkin myönnetty sekä Avainlippu- että Design from Finland -merkit.

Perheen pienimmät ilahtuvat etenkin Kupilkan Junior-valikoiman astioista, joissa seikkailevat rakastetut Muumilaakson ja Mauri Kunnaksen kirjasarjojen hahmot. Astiat saa halutessaan tilattua laserkaiverruksella nimikoituna, jolloin lempikupista ei tarvitse enää retkellä kinastella.

Kupilkan tuotteet on valmistettu Kareline BioNFC -luonnonkuitukomposiitista, joka on puoliksi ympäristöystävällistä havusellukuitua ja puoliksi elintarvikekäyttöön hyväksyttyä kestomuovia.

Kareline BioNFC -luonnonkuitukomposiitin biopohjaisuutta saatiin vastikään kasvatettua 50 prosentista 62 prosenttiin, joten raaka-aineiden hiilijalanjälki kutistui entistäkin pienemmäksi. Päivitetty luonnonkuitukomposiitti on myös aiempaa tiiviimpää, mikä helpottaa astioiden puhtaana pitämistä.

Kupilka-tuotteet patinoituvat hitaasti ajan myötä, jolloin niiden väri vaalenee kauniisti. Patinoitumisesta huolimatta tuotteet pysyvät kevyinä, kestävinä ja konepestävinä, eivätkä ne ime makuja tai hajuja.

 

naurava lapsi ja retkiastiat

Perheyritys Pohjois-Karjalasta tuo laatua retkeilyyn

Luonnossa liikkujan parhaana kaverina tunnetut Kupilka-tuotteet täyttivät viime vuonna 20 vuotta. Kupilka-nimitys juontaa vanhaan karjalan kieleen, jossa se on ollut eräänlainen hellittelynimi omalle lempikupille. Kupilkan muotoilussa puolestaan näkee jälkiä satojen vuosien takaisesta Harakkakupista, joita on aikoinaan käytetty kotiviinien ja vahvempienkin juomien maisteluun.

Kupilkaa valmistaa perheyritys Plasthill Pohjois-Karjalasta, Kontiolahden Pyytivaaralta. Kupilka aloitti kuppien ja kulhojen valmistajana, ja nykyään perheyrityksen korkealaatuiset ja ympäristöystävälliset tuotteet tekevät ulkoilmaelämästä entistäkin helpompaa ja hauskempaa, ja ne ovatkin toivottuja lahjoja retkeilijöiden keskuudessa.

Kupilkan tuotteet löytyvät kattavasti Kupilkan omasta verkkokaupasta. Lisäksi Kupilkaa löytyy Prismoista ja Partioaitoista sekä monista matkamuistomyymälöistä ja esimerkiksi kahviloista. Löydät kätevän jälleenmyyjien listan Kupilkan verkkosivuilta.

 

Tutustu Kupilkan tuotteisiin yrityksen verkkosivuilla, ja lue myös Kupilkan blogista lisää kivoja vinkkejä entistä parempaan ulkoilmaelämään. Muista myös seurata Kupilkaa Instagramissa @kupilka_official.

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme runsaasti reseptejä ja tietoa sesongin kasviksista.