Kaupallinen yhteistyö: Electrolux

Electroluxin kolmen kodinkoneen avulla kuka tahansa voi olla oman elämänsä master chef ja kokkailla Satokausi-kasviksista maukkaita sekä terveellisiä herkkuruokia omassa kotikeittiössä!

Tutustu Satokausikalenterin vinkkeihin siitä, kuinka saat kauden upeimmista kasviksista kaikki ravintoaineet talteen Electroluxin vaativampaankin kotikokkaukseen suunnitelluilla kodinkoneilla.

Electroluxin tehosekoittimella arkisestakin blendauksesta tulee juhlaa! 

Monelle kotikokkaajalle tehosekoitin saattaa olla päivän käytetyin kodinkone keittiössä.  Kodin pikkuapurilla valmistuu nopeasti ja kätevästi niin aamusmoothiet kuin sosekeitotkin Satokausi-kasvisten parhaista herkuista. Blenderiltä vaaditaan paljon: tehokkuutta, hiljaisuutta ja sen puhtaana pitäminen tulee olla vaivatonta.  

Blendereissä on kuitenkin suuria eroja. Satokausi-keittiöön tarvittiin mahdollisimman monikäyttöinen tehosekoitin, jolla voisimme valmistella ravitsevimmat sosekeitot, mehukkaimmat smoothiet, jäämurskat drinksuihin ja vaikkapa sorbettia tai jäätelöä! Siksi valintamme olikin ammattikokkienkin suosima Electroluxin Explore 7 -tehosekoitin

Näpsäkän tehosekoittimen kaunis ja harkittu muotoilu ihastutti. Käytännöllinen blenderi on helppo pitää puhtaana nappeja myöten, eikä esimerkiksi pienimmätkään ananaksen palaset jää jemmaan. Sen lisäksi tyylikäs tehopakkaus on varusteltu nerokkailla smoothie-, jäänmurskaus- ja keitto-ohjelmilla. Pulssitoiminnoilla eri nopeuksin saadaan juuri oikea blendausaste vaikkapa pestolle, tomaattiselle salsalle, paprikaiselle gazpacholle tai sitruunasorbetille! Laitteen erityinen PowerTilt -ominaisuus pitää huolen siitä, että kunkin ihastuttavan raaka-aineen värit, tuoreus ja ravintoaineet säilyvät poikkeuksellisen hyvinä.  

AEG:n tyylikäs keittotaso-liesituuletinyhdistelmä lämmittää sosekeiton vain minuuteissa! 

Satokausi-keittiössä valmistetaan usein monta erilaista ruokaa samanaikaisesti. Tarvitsimme kokkausta varten keittotason ja liesituulettimen, mutta sijoitus oli ongelma pienikokoisessa keittiössämme. AEG:n keittotaso- liesituuletinyhdistelmä ratkaisi ongelmamme täydellisesti! 

AEG:n tehokkaassa ja modernissa yhdistelmässä on kaksi puolta neljällä saumattomalla kypsennysalueella sekä sisäänrakennettu hiljainen liesituuletin.  Koska liesi ei vaadi erillistä ulkonevaa liesituulentinta, voidaan se sijoittaa oikeastaan mihin tahansa, vaikka ikkunan eteen tai saarekkeeseen. Meitä ilahdutti myös konepesun kestävä ja ekologinen 2-in-suodatin, jossa on hiili- ja rasvasuodatinyhdistelmä.

Kypsennysalueiden kokoa voi vaihdella. Alueita voi yhdistellä kätevästi omien kokkailutarpeiden sekä pannujen ja kasareiden koon mukaan. Kokeilimme valmistaa samanaikaisesti esimerkiksi herkullista lämmintä tomaattikeittoa ja grillata sen kaveriksi tilavalla parilatasolla lämpimiä leipiä – jokaiselle mukautuvalle alueelle voi määritellä oman lämpötilansa ja asetuksensa! Myös esimeriksi parsan valmistaminen juuri oikean rapsakaksi sujuu hienosti! 

AEG:n monitoimi-höyryuuni on fiksu hankinta – Poimi kasvisten makuaineet ja ravintoarvot talteen! 

AEG:n SteamPro-höyryuuni on terveystietoisen kulinaristin valinta, sillä höyryuunilla kypsentyy maukkaat, mutta terveelliset ateriat – aivan kuten Satokausi-kalenterin resepteissäkin on muutenkin aina perusajatuksena! Höyryllä kypsentäminen säilyttää ruoan ravintoaineet, estää ruokaa kuivumasta sekä säilyttää ruoan värit ja koostumuksen hyvin. 

Uunissa on kolme erilaista kypsennystasoa, joilla voi kuumentaa, höyrystää tai yhdistää molemmat toiminnot. Näin esimerkiksi kalasta tulee sisältä maukasta ja pinnalta rapsakkaa automaattisesti. Kokkaajan tulee vaan valita haluttu kypsennyslämpötila ja uuni lisää automaattisesti sopivan määrän höyryä! Höyrysäiliö on helppo irrottaa ja täyttää vedellä. 

Arjen luksusta ja täydellisiä makuelämyksiä kotikeittiöön saadaan monipuolisilla ominaisuuksilla kuten ammattilaiskokeilta tutulla SousVide -höyrykypsytytekniikalla.  Kun yhdistetään höyry sekä perinteinen lämpö, saadaan ruoalle mehukas sisäosa ja mukavan rapsakka ulkokuori. Tätä kokeilimmekin valmistaessamme täydellistä höyrytettyä siikaa vihannespedillä. 

Kaiken kaikkiaan uunin erinomaisilla ominaisuuksilla voi yhtä hyvin valmistaa herkullisia sitruunamuffineja tai valmistaa rapea pintaista höyrytettyä lohta.

Lue lisää Electroluxin kodinkoneista instagramista @electrolux 

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme runsaasti reseptejä sekä tietoa Satokauden kasviksista.