Pyöräytä passionhedelmä-rahkapullat pääsiäispöytään! Rahkasta ja passionhedelmistä leivot kevään raikkaimmat rahkapullat, jotka katoavat kahvipöydästä alta aikayksikön. Mitä ruttuisemman passionhedelmän heviosastolta löydät, sitä mehukkaamman makukokemuksen saat. Jätä siis sileäposkiset yksilöt kypsymään ja poimi mukaasi mojova pussillinen eksotiikkaa!
Passionhedelmä-rahkapullat
Noin 22 kappaletta
Pullataikina:
- 150 g voita
- 5 dl täysmaitoa
- 50 g hiivaa
- 2 dl sokeria
- 1 rkl kardemummaa
- 1 tl suolaa
- n. 13 dl vehnäjauhoja
Passionhedelmä-rahkatäyte:
- 100 g voita
- 1 kananmuna
- 1 prk maitorahkaa (200 g)
- 2 rkl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 rkl perunajauhoja
- 8 passionhedelmää
Viimeistelyyn:
- 1 kananmuna voiteluun
- raesokeria
Sulata voi ja anna jäähtyä. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murustele hiiva sen joukkoon. Sekoita, jotta hiiva liukenee. Sekoita maidon joukkoon myös sokeri, kardemumma ja suola.
Lisää jauhot hiljalleen taikinaa vaivaten. Lisää loppuvaiheessa voisula. Vaivaa taikinaa kymmenen minuuttia. Taikina ei saa jäädä liian löysäksi, jotta siitä pystyy pyörittelemään kierteitä. Anna taikinan kohota liinan alla peiteltynä kaksinkertaiseksi.
Kun taikina kohoaa, valmista täyte. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja kananmuna keskenään. Lisää maitorahka, sokeri, vaniljasokeri ja perunajauhot. Halkaise passionhedelmät.
Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toinen puolikas jauhojen avulla työpöydälle suorakaiteen malliseksi levyksi. Levitä pinnalle puolet täytteestä ja kaavi pintaan neljän passionhedelmät sisukset. Rullaa taikina pitkältä sivulta rullaksi ja leikkaa terävällä veitsellä viipaleiksi. Asettele pullat leikkauspinta ylöspäin leivinpaperille uunipellin päälle. Anna kohota liinan alla. Tee toinen puolikas samalla tavalla.
Voitele pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 225 asteessa noin 12-15 minuuttia.