Passiohedelmä on pyöreä tai soikea, noin kananmunan kokoinen hedelmä, jolla on kova, sileä tai hieman nahkamainen kuori. Väri vaihtelee violetista kellanvihreään tai keltaiseen lajikkeen mukaan. Kypsyessään kuori muuttuu ryppyiseksi ja muhkuraiseksi – tämä on merkki makeudesta. Sisältä löytyy hyytelömäistä, oranssia tai kellertävää hedelmälihaa ja runsaasti pieniä, rapeita, syötäviä siemeniä. Maku on voimakkaan aromaattinen, makeanhapan ja trooppinen.

Käyttövinkit

Sellaisenaan: Halkaise ja lusikoi sisus suuhun. Jälkiruoat: Erinomainen moussekakuissa, juustokakuissa, panna cotassa, jäätelössä, sorbetissa tai hedelmäsalaateissa. Juomat: Käytä mehuissa, smoothieissa, cocktaileissa tai maustamaan jogurttia. Kastikkeet: Antaa makua kastikkeisiin esimerkiksi broilerin tai kalan kanssa.